ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΕΥΚΟΛΟΙ

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΕΥΚΟΛΟΙ


Μεζεδάκι πεντανόστιμο -παραδοσιακό για όλες τις εποχές του χρόνου, υπέροχο συνοδευτικό της μπύρας και του ούζου!
Οι ρεβιθοκεφτέδες αυτοί γίνονται με πολύ απλό τρόπο και μπορούν κάλλιστα να συμπεριληφθούν σε μπουφέ! 




Τα υλικά που χρειαζόμαστε για σχεδόν 35 ρεβιθοκεφτέδες είναι:
  • 500 γρ. ρεβίθια χονδρά
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 αυγά μεσαία ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλτιζ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 φακελάκι baking powder
  • 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το συνοδευτικό ντιπ:
  • 200 γρ. τυρί κρέμα με σκόρδο και μυρωδικά (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε απλό τυρί κρέμα μαζί με 6-7 κλαράκια ψιλοκομμένο άνηθο και 1 μικρή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη)
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγο αλάτι 



Εκτέλεση:
  • Βάζουμε για 20 έως και 24 ώρες τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε βαθύ μπολ με μπόλικο νερό και 1 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική. Όταν φουσκώσουν επαρκώς ρίχνουμε το πρώτο νερό και τα ξεβγάζουμε με νερό βρύσης. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.
  • Βάζουμε στο μούλτι λίγα λίγα τα ρεβίθια και τα αλέθουμε εντελώς. Όταν τελειώσουμε με όλα τα μεταφέρουμε σε άνετο μπολ.Αλέθουμε μαζί το κρεμμύδι με τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί, το μπέικιν, το λάδι, τα καρυκεύματα και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά με το χέρι. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Αφού το μείγμα σφίξει, πλάθουμε μπαλάκια και τα πιέζουμε με το χέρι μας λίγο να πλατύνουν,
  • Βάζουμε να κάψει αρκετό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι ή βαθύ κατσαρόλι και τηγανίζουμε  3-4 κεφτεδάκια τη φορά για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  • Στρώνουμε μια πιατέλα με 2 φύλλα απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε τους ρεβιθοκεφτέδες να στραγγίξουν καλά το λάδι τους μέχρι να τους σερβίρουμε.
Για το δροσερό συνοδευτικό ντιπ:
Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το γιαούρτι, την ψιλοκομμένη πιπεριά και τα καρυκεύματα να γίνουν αλοιφή.

Σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες μας ζεστούς ή και κρύους ραντισμένους με λεμόνι και το ντιπ!

Σημ.: Μπορούμε να έχουνε έτοιμους πλασμένους ρεβυθοκεφτέδες στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης απλά βάζοντάς τους σε τάπερ με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα. Τηγανίζονται χωρίς να αποψυχθούν.
Καλή σας όρεξη
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
 
 
 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις