ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
Η δοσολογία βγάζει 1 μεγαλούτσικη λαγάνα οπότε και χρειαζόμαστε:
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ βραστό νερό
1/2 κουτ.γλ. σπόρια γλυκάνισου
Εκτέλεση:
Για φέτος επινόησα λαγάνα με 2 άλευρα σε συνδυασμό! Καλαμποκάλευρο και σταρένιο! Ταιριαστός συνδυασμός για λαγάνα πιο βαριάς και στιβαρής σύστασης, πεντανόστιμη και αρωματισμένη διακριτικά με γλυκάνισο!
Δείτε πόσο εύκολα γίνεται παρακάτω:
Δείτε πόσο εύκολα γίνεται παρακάτω:
- 250 γρ. καλαμποκάλευρο κοσκινισμένο
- 250 γρ. αλεύρι σταρένιο κοσκινισμένο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κουτ.γλ. αλάτι
- 1 κουτ.γλ.μέλι
- 1 κουτ.γλ.σπόρια γλυκάνισου
- 200 έως 220 ml χλιαρό νερό
- σουσάμι για πασπάλισμα
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ βραστό νερό
1/2 κουτ.γλ. σπόρια γλυκάνισου
Εκτέλεση:
- Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Βάζουμε σε βαθύ μπολ τα αλεύρια, σε μια άκρη τη μαγιά και λίγο μακριά της το αλάτι. Βάζουμε στο κέντρο το λάδι και το μέλι και τέλος σιγά σιγά το νερό ανακατεύοντας με το χέρι να βραχούν τα υλικά. Συνεχίζουμε με πιο έντονο ζύμωμα μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη λεία και μαλακή. Προσθέτουμε και το γλυκάνισο να σκορπίσει μέσα στη ζύμη. Την κάνουμε μια μπάλα και τη βάζουμε πίσω στο μπολ που πρώτα έχουμε πασπαλίσει λίγο καλαμποκάλευρο. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα ελαφρά νοτισμένη με νερό και αφήνουμε κοντά σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα και 45 λεπτά (δεν φουσκώνει πολύ γιατί ο συνδυασμός των δύο αλεύρων κάνει η ζύμη λίγο βαριά).
- Στο μεταξύ ανακατεύουμε μέσα στο φλυτζανάκι με το βραστό νερό το μέλι και τα σπόρια και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε και κρατάμε το υγρό.
- Αφού φουσκώσει η ζύμη την ανοίγουμε με τα χέρια μας σε οβάλ σχήμα μέσα σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και κάνουμε βαθουλώματα. Με πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το υγρό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις στη μεσαία σκάλα μέχρι να πάρει ομοιόμορφα χρώμα (περίπου 25 λεπτά). Αφού ψηθεί την μεταφέρουμε σε σχάρα.
- Εάν δεν πρόκειται να την καταναλώσουμε άμεσα τότε την τυλίγουμε σε μεμβράνη στο κρυώσει τελείως και τη φυλάμε στην κατάψυξη μέχρι τη μέρα που τη θέλουμε και πέραν της Καθαράς Δευτέρας. Όταν θελήσουμε να την απολαύσουμε την ξετυλίγουμε και τη βάζουμε ξανά σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά! Θα μιάζει με φρεσκοψημένη!!!
Καλή επιτυχία και να περάσετε όμορφα τα Κούλουμα!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας