ΜΠΑΝΑΝΟΦ || ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΠΑΝΑΝΟΦ||ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Αυτό το γλυκό το έφτιαξα ένα απόγευμα που είχα επισκέψεις αλλά όχι και χρόνο να ετοιμάσω κάτι πιο "ιλουστρασιόν". Εκμεταλλεύτηκα ό,τι είχα στο ψυγείο τη δεδομένη στιγμή και σκέφτηκα: "δε βαριέσαι, κάτι θα βγει". Είναι γεγονός, σε χρόνους πίεσης και σε φάση αποδιοργάνωσης καταφέρνω τα πιο ενδιαφέροντα εδέσματα. Αυτή τη φορά το αποτέλεσμα με έβγαλε ασπροπρόσωπη και με εξέπληξε ευχάριστα! Το όνομα αυτού: Μπανανόφ! Αυτό το όνομα του χάρισα, μα μην μπερδεύεστε, δεν εχει σχέση με το γνωστό "μπανόφι". Εδώ μιλάμε για γλυκό δροσιστικό χωρίς πολλά πολλά, θεωρώ από τα γλυκά που θα φτιάχνετε όλο το χρόνο ειδικά εάν έχει προηγηθεί φορτωμένο γεύμα! 
Υπέροχο, με διακριτική γεύση που θα αγαπήσουν πολύ τα παιδιά σας και όσοι δεν προτιμούν τις βαριές πάστες! Δοκιμάστε το και μόνο χαμένοι δε θα βγείτε!



Τα υλικά μας είναι για μια τουρτίτσα 6 μερίδων σε φόρμα 18 εκ. 
οπότε χρειαζόμαστε:
  • 1 κύπελλο τυρί μασκαρπόνε (250 γρ)
  • 2 κεσεδάκια επιδόρπιο γιαουρτιού με γεύση μπανάνα
  • 6 γρ. ζελατίνη σε σκόνη + 3 κουτ.σ. κρύο νερό
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 κουτ.σ. κοφτή μέλι 
  • 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες (όχι ώριμες)
  • 1 σφηνάκι χυμός λεμονιού
  • 250 gr μπισκότα τύπου digestive αλεσμένα σε σκόνη
  • 120 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο αγελαδινό 
  • 180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 120 ml γάλα σοκολατούχο
  • 1 καπάκι λικέρ bailey's ή απλό μπράντυ 
  • 1 χούφτα φουντούκια για το γαρνίρισμα (εγώ είχα μερικά ψημένα και έδωσαν πολύ ωραία γεύση)



Πάμε να το φτιάξουμε:
  • Για τη βάση:Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το ανακατεύουμε με τη σκόνη μπισκότου. Μ' αυτά φτιάχνουμε τη βάση μέσα στο τσέρκι στρώνοντάς τη ισόπαχα. Βάζουμε στο ψυγείο για 10' λεπτά να σταθεί. Ραντίζουμε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
  • Για την κρέμα: Σε μπολάκι διαλύουμε τη ζελατίνη με το κρύο νερό κι αφήνουμε να στερεοποιηθεί. Με το μίξερ χτυπάμε το μασκαρπόνε να μαλακώσει και να διογκωθεί ελαφρά. Προσθέτουμε τα γιαούρτια, το μέλι και τη βανίλια να ενωθούν. Μεταφέρουμε την παγωμένη ζελατίνη σε μπρίκι και και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τη λιώνουμε να γίνει ξανά ρευστή. Την προσθέτουμε την κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα. Στρώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από τη βάση κι από πάνω τις μπανάνες τη μία δίπλα στην άλλη. Κάνουμε μια δεύτερη στρώση από κρέμα ισιώνοντάς την σε όλη την επιφάνεια με μαρίζ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 15' λεπτά.
  • Για την κρέμα-γκανάζ σοκολάτας: Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Περιμένουμε 5 λεπτά κι ανακατεύουμε να γίνει λείο μείγμα. Τέλος βάζουμε και το λικέρ.
  • Συναρμολόγηση: Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε ομοιόμορφα την γκανάζ. Κρατάμε 2 κουταλιές για το τέλος.Σκορπάμε στη επιφάνεια τα φουντούκια και ρίχνουμε  πάνω από τα φουντούκια την υπόλοιπη γκανάζ που κρατήσαμε. 
  • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για για 3-4 ώρες (εάν έχουμε περιθώριο χρόνου) διαφορετικά στην κατάψυξη για 3/4 με 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε προσεχτικά, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε! 

Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις