ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΖΑΜΠΟΝ ΤΥΡΙ
ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΖΑΜΠΟΝ ΤΥΡΙ
Ιδέα καταπληκτική για το πάρτυ του παιδιού και το γραφείο του...γονιού!
Δεν θα πω περισσότερα, δεν μπορούν τα λόγια να είναι πιο πολλά από τα ίδια τα υλικά...!
Τι θα χρειαστούμε για 10 μεσαία κρουασάν:
Αρχικά ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη να ισιώσουν στα σημεία που διπλώνουν.Έπειτα κόβουμε σε τρίγωνα όπως φαίνεται στην εικόνα:
Ιδέα καταπληκτική για το πάρτυ του παιδιού και το γραφείο του...γονιού!
Δεν θα πω περισσότερα, δεν μπορούν τα λόγια να είναι πιο πολλά από τα ίδια τα υλικά...!
Τι θα χρειαστούμε για 10 μεσαία κρουασάν:
- 2 φύλλα σφολιάτας αποψυγμένα ή νωπά ψυγείου
- 10 μικρά μπαστουνάκια τυρί ένταμ ή gouda ή άλλο κίτρινο τυρί που να λιώνει
- 5 φέτες ωμοπλάτη κομμένες διαγώνια (σχεδόν σαν τρίγωνο)
- τυρί κρέμα ή κέτσαπ (προαιρετικά)
- 1 κρόκος αυγού αραιωμένος με λίγο νερό ή γάλα
Αρχικά ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη να ισιώσουν στα σημεία που διπλώνουν.Έπειτα κόβουμε σε τρίγωνα όπως φαίνεται στην εικόνα:
Στην πλατιά άκρη κάθε κομμένου φύλλου βάζουμε από ένα τριγωνάκι ζαμπόν και στο κέντρο του από ένα κομματάκι τυρί. Εάν θέλουμε αλείφουμε πρώτα το φύλλο εσωτερικά με κέτσαπ ή τυρί κρέμα.
Αρχίζουμε και ρολάρουμε από τη βάση προς τα μέσα όπως βλέπετε παρακάτω:
Ιδού τα σχηματισμένα μας κρουασανάκια!
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και τα αραδιάζουμε αραιά μεταξύ τους.
Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το υγρό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν!
Σημ. Εάν θέλουμε πιο λεπτά και τραγανά τα φύλλα τότε με τον πλάστη τα πατάμε λίγο να λεπτύνουν (όπως έκανα εγώ), εάν όμως μας αρέσουν πιο φουσκωτά και αφράτα τα αφήνουμε ως έχουν.
Αρχίζουμε και ρολάρουμε από τη βάση προς τα μέσα όπως βλέπετε παρακάτω:
Ιδού τα σχηματισμένα μας κρουασανάκια!
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και τα αραδιάζουμε αραιά μεταξύ τους.
Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το υγρό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν!
Σημ. Εάν θέλουμε πιο λεπτά και τραγανά τα φύλλα τότε με τον πλάστη τα πατάμε λίγο να λεπτύνουν (όπως έκανα εγώ), εάν όμως μας αρέσουν πιο φουσκωτά και αφράτα τα αφήνουμε ως έχουν.
Καλή σας επιτυχία!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας