ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Συνταγή λουκουμάδων λίγο-πολύ όλοι έχουμε πάρει ως κληροδότημα. Ακόμη κι εγώ σας έχω δείξει συνταγή παραδοσιακών λουκουμάδων που μάλιστα την αγαπήσετε γιατί σας θύμισε πολύ την υφή και τη γεύση αυτών που σας έφτιαχνε...η γιαγιά σας!
Θέλαμε πάλι λουκουμάδες αλλά αλεύρι κατάλληλο γιοκ. Στην τροφοθήκη όμως ψάρεψα ένα ωραιότατο πακετάκι αλεύρι για κέικ και είπα γιατί όχι ..? Με τις κατάλληλες μετατροπές στα συστατικά έχω να σας πω ότι προέκυψαν λουκουμαδάκια βελούδινα, αφράτα μέσα, με τραγανή κρούστα απέξω και απαλή γεύση! Τα συστατικά θρεπτικά και σίγουρα ιδανικά για κατανάλωση από μικρά παιδιά!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:
- 230 ml γάλα φρέσκο χλιαρό
- 1/3 φλιτ.τσ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 κουτ.γλ. μέλι
- 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
- 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας
- ξύσμα από 1 πορτοκαλί (προαιρετικά)
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
- Σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε το γάλα και το νερό και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Συνεχίζουμε με το μέλι, τα αρωματικά και τη μισή ποσότητα αλευριού. Σ'αυτό το σημείο προσθέτουμε και το αλάτι.
- Τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα έως ότου αποκτήσουμε έναν ενιαίο σφιχτό χυλό χωρίς σβόλους που θα μοιάζει με τσίχλα. Εάν μας φαίνεται ότι μένουν κομματάκια στο χυλό τότε προσθέτουμε ελάχιστο νερό ακόμα μέχρι να αποκτήσουμε την επιθυμητή σύσταση.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και ύστερα με μια πετσέτα.
- Αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 1' ώρα μέχρι ο χυλός να φουσκώσει και να σχηματίσει φουσκάλες.
- Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ κατσαρολάκι να ζεσταθεί ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ και με κουταλάκι βάζουμε μικρές ποσότητες ζύμης να τηγανιστούν ανακατεύοντας απαλά με τρυπητή κουτάλα μέχρι να πάρουν απαλό χρυσαφί χρώμα.
- Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλο το χυλό.
- Μεταφέρουμε σε μπολ ή πιατέλα και γαρνίρουμε με μέλι και κανέλα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά της επιλογής μας!
Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας