ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΡΟΖΕ ΣΑΛΤΣΑ

ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΡΟΖΕ ΣΑΛΤΣΑ

Εάν είστε πολυάσχολοι με λίγο χρόνο στη διάθεσή σας για μαγειρέματα αλλά το στομάχι σας διαμαρτύρεται και δεν έχει υπομονή τότε....φτιάξτε τη μακαρονάδα αυτή! Χρειάζεστε μόνο ένα μπλέντερ και 15 λεπτά μαγειρέματος... Ριγκατόνι με απίθανη ροζ σάλτσα που γίνεται ένα με τα ριγέ αυτά ζυμαρικά και χορταίνουν στο πι και φι χωρίς κόπο και με χαμηλό κόστος! Άψογη λύση για φοιτητές κι εργένηδες!


Τα υλικά μας για 4 μερίδες:

  • 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 γεμάτη κουτ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ.σ γεμάτη μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ.σ. ζωμός λαχανικών
  • 6-7 κλαράκια φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τριμμένο πεκορίνο/ grana pandano για το σερβίρισμα
  • ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά
  • 1 πακέτο ζυμαρικά ριγκατόνι χονδρά


Εκτέλεση:

  1. Αναμειγνύουμε σε μπλέντερ την πιπεριά καθαρισμένη απ' τα σπόρια της μαζί με το σκόρδο, την κρέμα γάλακτος και τον πελτέ να γίνουν μια ενιαία ροζέ σάλτσα. Μεταφέρουμε σε κατσαρόλι και προσθέτουμε επιπλέον τη μαργαρίνη και το ζωμό. Αφήνουμε να πάρει η σάλτσα μια βράση κι έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πιάσει στην κατσαρόλα. Πριν δέσει η σάλτσα βάζουμε λίγο αλάτι (όχι πολύ, ήδη είναι νόστιμη η σάλτσα από μόνη της!) και συνεχίζουμε το τάραγμα να δέσει καλά η. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ανάλογα με το γούστο μας (εάν τα θέλουμε al dente βράζουμε 3-4 λεπτά λιγότερο απ'το χρόνο που ορίζει η συσκευασία). Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με λίγο λάδι.
  3. Επαναφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε 1 χούφτα από το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μαζί με τη σάλτσα να φτάσει παντού.
  4. Σερβίρουμε σε μαρίδες και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!!!


Καλή σας όρεξη!
Σας φιλώ 
:*


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις