ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ

ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ


Φτιάξτε εύκολα και πολύ εμφανίσιμα σπιτικά κεράσματα για γάμο, που θα αφήσουν κυριολεκτικά μια γλυκιά ανάμνηση σε σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ως υπέρμαχος του "χειροποίητου" έφτιαξα αυτά τα χαριτωμένα κεράσματα για το γάμο της φίλης μου με όλη μου την καρδιά και τα ευχαριστηθήκαμε όλοι! Η διαδικασία και τα υλικά είναι πολύ απλά..Πρόκειται για σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα που εσωτερικά κρύβουν αφράτη γέμιση μωσαϊκού!
Εάν λοιπόν σπίτι σας έρχονται "χαρές" συνιστώ τα σοκολατάκια αυτά ανεπιφύλαχτα!


Υλικά για σχεδόν 40 χορταστικά κομμάτια
  • 250 γρ. μαργαρίνη ανάλατη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (το ένα θρυμματισμένο σε σκόνη και το άλλο σπασμένο σε πολύ μικρά κομματάκια)
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα bitter
  • 2 κουτ.σ. γεμάτες άχνη ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ.τσ. γάλα εβαπορέ
  • 2 γεμάτες κουταλιές σούπας κακάο άγλυκο καλής ποιότητας
  • 3 κουτ.σ. λικέρ baileys ή μπράντυ απλό
  • αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλια
Για την επικάλυψη
  • 650 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • sprinkles ή ζαχαρωτά διακόσμησης







Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη κι έπειτα προσθέτουμε να λιώσει μαζί η bitter κουβερτούρα ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το κακάο, την άχνη, το αλάτι, τη βανίλια και αφού ομογενοποιηθούν κατεβάζουμε από το μάτι. Αμέσως ρίχνουμε το λικέρ και το ένα πακέτο με θρυμματισμένα μπισκότα να γίνουν  σαν ζύμη. Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα κομματιασμένα μπισκότα να σκορπιστούν καλά μέσα στο μείγμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει καλά η ζύμη.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και διατηρούμε ρευστή τη σοκολάτα για όση ώρα εργαζόμαστε, μέσα στο μπεν μαρί.
  • Παίρνουμε με ένα κουταλάκι μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλίτσες. Βουτάμε μέσα στη ρευστή σοκολάτα και με πιρουνάκι στραγγίζουμε την περίσσια σοκολάτα.  Μεταφέρουμε τα σοκολατάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με προσοχή τοποθετούμε με οδοντογλυφίδα τα ζαχαρωτά να κολλήσουν. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθούν τα γλυκά μας. Εάν γύρω γύρω στη βάση των γλυκών υπάρχουν υπολείμματα σοκολάτας τότε αφαιρούμε προσεχτικά με ένα μικρό μαχαιράκι για να πάρουν ομοιόμορφο σχήμα.
  • Μεταφέρουμε τα σοκολατάκια μέσα σε θήκες για γλυκά και διατηρούμε τα γλυκά μας στο ψυγείο μέσα σε σκεύος που κλείνει καλά έως  τη μέρα που θα τα προσφέρουμε. Διατηρούνται στο ψυγείο έως και 10 μέρες πριν την κατανάλωση.


Εύχομαι η ώρα η καλή!
Καλή σας επιτυχία και όλες οι επιθυμίες σας ευχές μου!

Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

  1. Πολύ ωραία συνταγή!Θα μπορούσαν να γίνουν και cake pops?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ!
      Θεωρητικά γίνονται όμως σαν σοκολατάκια έχουν βάρος μεγαλύτερο απ' όσο τα κέικ ποπς πράγμα που σημαίνει πως τα καλαμάκια που θα τα στηρίζουν πρέπει να είναι κι αυτά με τη σειρά τους αρκετά στέρεα.
      Τα χάρτινα φοβάμαι ότι δεν θα εξυπηρετούσαν.. καλή σας επιτυχία !

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις