Νηστίσιμο γλυκό με κρέμα πορτοκαλιού και ζελέ
Νηστίσιμο γλυκό με κρέμες πορτοκαλιού και ζελε
Δε θα το πιστεύετε πως είναι νηστίσιμο αυτό το δροσερό γλυκάκι.. Πρόκειται για ένα υπέροχο δροσερό γλυκό που ξεκινάω να το φτιάχνω με το που βγει ο πρώτος ανοιξιάτικος ήλιος! Άψογο επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα, εξαιρετικό γλυκό για τους νηστεύοντες και ιδανικό για όσους ακολουθούν vegan διατροφή...
Για τη βάση:
- 1 μεγάλο πακέτο μπισκότα τύπου digestive light τριμμένα στο multi (στο εμπόριο κυκλοφορούν από διάφορες εταιρίες και περιέχουν φυτικά λιπαρά)
- 3 κουτ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
Για την κρέμα βανίλιας:
- 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου βανίλια (βρασμού)
- Φυτικό ρόφημα σόγιας με γεύση βανίλια (σε αναλογία με το φρέσκο γάλα που δίνουν οι οδηγίες του άνθους αραβοσίτου και σε αντικατάσταση αυτού)
- 1 βανιλίνη με άρωμα πορτοκαλιού
- ζάχαρη (σε αναλογία που δίνονται στις οδηγίες του άνθους αραβοσίτου)
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Για την κρέμα πορτοκαλιού:
- 3 1/2 φλιτζάνια τσ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού σουρωμένος
- 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου βρασμού με γεύση πορτοκάλι
- 4 κουτ.σ. ζάχαρη
Για το ζελέ:
- 1 1/2 φάκελα σκόνη ζελέ με γεύση πορτοκάλι
- 350 ml βραστό νερό
- 350 ml παγωμένο νερό
- 3 κουτ.σ. ζάχαρη
- Φέτες πορτοκαλιού ή ροδάκινου κομπόστα για διακόσμηση
Ας το φτιάξουμε:
- Ξεκινάμε με τη βάση: Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη μαργαρίνη και αφού ομογενοποιηθούν τα στρώνουμε σε μεσαίο ταψί ισόπαχα. Βάζουμε στο ψυγείο.
- Για την κρέμα βανίλιας: Την παρασκευάζουμε όπως αναφέρουν οι οδηγίες του φακέλου μόνο που αντί για ζωικό γάλα την φτιάχνουμε με το ρόφημα σόγιας βανίλια και επιπλέον τη βανιλίνη. Μόλις γίνει η κρέμα την κατεβάζουμε απ'τη φωτιά, βάζουμε το ξύσμα, τη σκεπάζουμε κολλητά με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε να μισοκρυώσει
- Για την κρέμα πορτοκαλιού:
- Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και ζεσταίνουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ταράζουμε ώσπου να πήξει. Αποσύρουμε, τη σκεπάζουμε κολλητά με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε κι αυτή να μισοκρυώσει.
- Συναρμολόγηση:
- Απλώνουμε πάνω από τη βάση την κρέμα πορτοκαλιού όσο γίνεται ομοιόμορφα. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για λίγο στο ψυγείο κι έπειτα ρίχνουμε από πάνω της την κρέμα βανίλιας. Σ' αυτό το σημείο διακοσμούμε με τα φρούτα της επιλογής μας και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να πήξει εντελώς (σχεδόν 2 ώρες). Ιδανικά ετοιμάζουμε το γλυκό με τις κρέμες από το προηγούμενο βράδυ.
- Για το ζελέ:
- Διαλύουμε τη σκόνη ζελέ μαζί με τη ζάχαρη στο βραστό νερό και αμέσως ρίχνουμε και το παγωμένο. Βάζουμε το μπολ για λίγο στο ψυγείο. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζελέ πάνω από το γλυκό να φτάσει παντού. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρισμα...
Το αποτέλεσμα είναι ένα απίθανο δροσερό γλυκάκι με εντυπωσιακό 4χρωμο σχέδιο!
Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ:)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας