Πες Μελμπά με παγωμένο γιαούρτι
Η λατρεία μου για τα ρετρό γλυκά είναι πλέον γνωστή σε όλους....Η συμπάθειά μου γι' αυτά με οδήγησε να δημιουργήσω μια εύκολη παραλλαγή του υπέροχου γλυκού "Πες Μελμπά" προσαρμοσμένη στη σύγχρονη εποχή καταρρίπτοντας το μύθο που θέλει τα γλυκά σε ρόλο "ενόχου". Η συγκεκριμένη μου εκδοχή μπορεί να συμπεριληφθεί σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής, καθώς έχει χαμηλά λιπαρά ενώ παράλληλα ικανοποιεί πλήρως την ανάγκη για γλυκό! Τα υλικά οικονομικά και η διαδικασία πανεύκολη!
Τι θα χρειαστούμε για 2 μερίδες:
6 μισά ροδάκινα κομπόστα (3 για κάθε μερίδα) από το ψυγείο
6 κουτ.σ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
1 κουτ.σ. σιρόπι από την κομπόστα
1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
αμύγδαλα φιλέ ελαφρώς καβουρντισμένα
4-5 χοντροκοπανισμένα φουντούκια
μέλι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το σιρόπι και τη βανίλια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20' λεπτά ίσα ίσα να σταθεροποιηθεί ελαφρά. Βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε λίγο με πιρούνι να αφρατέψει και να ζωντανέψει ξανά το γιαούρτι.
- Σε 2 μπολ μοιράζουμε απο 3 μισά ροδάκινα και πάνω από κάθε ροδάκινο βάζουμε από 1 κουταλιά σ. παγωμένο γιαούρτι.
- Γαρνίρουμε με τους ξηρούς καρπούς και τέλος περιχύνουμε με το μέλι!
- Απολαμβάνουμε αμέσως μετά το σερβίρισμα!
Σας φιλώ:*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας