Σοκολάτες τύπου Crunch
Μετά την αξιοσημείωτη ανταπόκρισή σας στη συνταγή μου για σοκολάτες τύπου Derby συνεχίζω κάτι αντίστοιχο αυτή τη φορά μιμούμενη τη γευστικότατη και τραγανή Crunch... Μπορείτε να φανταστείτε βέβαια την ευκολία που έχει αυτή η σοκολάτα καθώς τα βασικά υλικά που χρειάζονται είναι ελάχιστα μεν αλλά έξυπνα συνδυασμένα δε. Όχι, δεν θα χρησιμοποιήσουμε καθόλου σοκολάτα γάλακτος όπως θα μπορούσαμε μια κι έξω να επιλέξουμε για να ξεμπερδεύουμε....ούτε και κακάο....Να μη σας κρατάω όμως σε.....λαχτάρα κι ας σας δώσω την κριτσανιστή μου συνταγή!
Όπως σας ανέφερα δεν θα χρησιμοποιήσουμε καθόλου έτοιμη σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος αλλά σκούρα μαζί με λευκή ...! Η λευκή σοκολάτα λόγω του ότι αποτελείται κατά βάση από βούτυρο και στερεά γάλακτος σε υψηλές συγκεντρώσεις δίνει εξαιρετικό αποτέλεσμα όταν ανακατευτεί στο λιώσιμο με σοκολάτα κουβερτούρα υγείας.. Το αποτέλεσμα? Μια αυτοσχέδια σοκολάτα γάλακτος υπέροχα νόστιμη και εξαιρετικά αρωματική!
Για 8 μεγαλούτσικες πλάκες σοκολάτας χρειαζόμαστε:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή καλής ποιότητας
375 γρ σοκολάτα κουβερτούρα υγείας καλής ποιότητας
1 κάψουλα άρωμα βανίλια
1 1/2 κούπα του καφέ δημητριακά ρυζιού (rice pops)
- Λιώνουμε προσεχτικά σε μπεν μαρί τις σοκολάτες. Καλό είναι μόλις το νερό αρχίζει και χοχλάζει να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία του ματιού και να λιώσουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις ενσωματωθεί καλά η μία σοκολάτα με την άλλη και πάρουμε ένα ομοιόμορφο γλυκό καφέ τόνο ρίχνουμε και τη βανίλια ανακατεύοντας ξανά.
- Τέλος αδειάζουμε τα δημητριακά ρυζιού μέσα στο μείγμα να χάνονται μέσα σ'αυτό.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε έναν πάγκο και στρώνουμε το μείγμα σε τετράγωνο σχήμα.
- Ισιώνουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού να γίνει ισοπαχής η πλάκα. Σ' αυτό το σημείο μπορούμε να πασπαλίσουμε έξτρα ρύζι για μέγιστα τραγανό αποτέλεσμα!
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 1'ώρα και λίγο πριν σταθεροποιηθεί τελείως χαράσσουμε σε κομμάτια!
Η σοκολάτες αυτές διατηρούνται κι εκτός ψυγείου, αρκεί να είναι καλά τυλιγμένες μέσα σε αλουμινόχαρτο ή αεροστεγές κουτί και μακριά από εστίες θερμότητος (φροντίδα δηλαδή που χρειάζονται όλα τα σοκολατοειδή)
Σας δίνω το λόγο μου ότι θα τα "χάσετε" με αυτή τη σοκολάτα!!!
Καλή σας απόλαυση <3
Σας φιλώ
Μαριφάνη ;*
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας