Σοκολατάκια με κάστανο Μαρόν


Για όσους αγαπάνε τους καρπούς του φθινοπώρου...!






Υλικά για 20 περίπου χορταστικά σοκολατάκια
20 κάστανα βρασμένα (την ψίχα τους)
10 μικρά μπισκότα τύπου "μιράντα"
2 κουτ.σ. άλειμμα κάστανου (στα σούπερ μάρκετ)
 ή μαρμελάδα βερίκοκο/πορτοκάλι
150 γρ. μαργαρίνη
1 κουτ.σ. γεμάτη κακάο άγλυκο
1 σφηνάκι λικέρ kahlua ή καφέ ή απλό μπράντι
1/2 κουτ.γλ κανέλα σε σκόνη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας 

Εκτέλεση:
  • Στο μπλέντερ μας βάζουμε την ψίχα από τα κάστανα και τα μπισκότα να αλεθούν όχι όμως τελείως σε σκόνη.
  • Βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κακάο να ενσωματωθούν.
  • Σε μπολ μεταφέρουμε τα τρίμματα κι έπειτα προσθέτουμε το μείγμα μαργαρίνης-κακάο, το λικέρ, την κανέλα και το άλειμμα κάστανου ή μαρμελάδας.
  • Ζυμώνουμε καλά το μείγμα να γίνει μια ομοιογενής μπάλα΄. Στην περίπτωση που το μείγμα δεν είναι ελαστικό τότε προσθέτουμε ακόμη λίγο από τα αλλείματα για να του δώσουμε υγρασία.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα.
  • Έπειτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί. Πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα και τα βουτάμε στην κουβερτούρα. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
  • Αφού σταθεροποιηθούν τα σοκολατάκια μας τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα διατηρούμε στο ψυγείο!


Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις