Σοκολατάκια με κάστανο Μαρόν
Για όσους αγαπάνε τους καρπούς του φθινοπώρου...!
Υλικά για 20 περίπου χορταστικά σοκολατάκια
20 κάστανα βρασμένα (την ψίχα τους)
10 μικρά μπισκότα τύπου "μιράντα"
2 κουτ.σ. άλειμμα κάστανου (στα σούπερ μάρκετ)
ή μαρμελάδα βερίκοκο/πορτοκάλι
150 γρ. μαργαρίνη
1 κουτ.σ. γεμάτη κακάο άγλυκο
1 σφηνάκι λικέρ kahlua ή καφέ ή απλό μπράντι
1/2 κουτ.γλ κανέλα σε σκόνη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
Εκτέλεση:
- Στο μπλέντερ μας βάζουμε την ψίχα από τα κάστανα και τα μπισκότα να αλεθούν όχι όμως τελείως σε σκόνη.
- Βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κακάο να ενσωματωθούν.
- Σε μπολ μεταφέρουμε τα τρίμματα κι έπειτα προσθέτουμε το μείγμα μαργαρίνης-κακάο, το λικέρ, την κανέλα και το άλειμμα κάστανου ή μαρμελάδας.
- Ζυμώνουμε καλά το μείγμα να γίνει μια ομοιογενής μπάλα΄. Στην περίπτωση που το μείγμα δεν είναι ελαστικό τότε προσθέτουμε ακόμη λίγο από τα αλλείματα για να του δώσουμε υγρασία.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα.
- Έπειτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί. Πλάθουμε μπαλάκια με το μείγμα και τα βουτάμε στην κουβερτούρα. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
- Αφού σταθεροποιηθούν τα σοκολατάκια μας τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα διατηρούμε στο ψυγείο!
Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας