Φέτα σαγανάκι με μέλι



Σας καλωσορίζω και πάλι πίσω στο μικρό μου blog!
Σήμερα έχουμε αρμυρό και γλυκό μαζί! Τι είναι? Μα το αγαπημένο μας σαγανάκι φέτας που σερβίρεται με υπέροχο μυρωδάτο μέλι και μαύρο σουσαμάκι. Είναι πολύ απλό το ξέρω, όμως κρύβει κι αυτό το μυστικάκι του για να βγεί τραγανό και ροδαλό! Ας δούμε λοιπόν πως το φτιάχνουμε...


Θα χρειαστούμε:
Φέτα σκληρή κομμένη σε χοντρά κομμάτια πάχους τουλάχιστον 
2 εκ. (ζητήστε απ' τον πωλητή φέτα σκληρή σε μπαστούνι που εξυπηρετεί πολύ στον τεμαχισμό)
1 μπολ με νερό
1 πιάτο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μέλι (καλύτερα θυμαρίσιο ή κωνοφόρων)
μαύρο σουσάμι
ελαφρύ λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση:
  • Πρώτο και κύριο βήμα είναι να κόψουμε ισοπαχή τα κομμάτια φέτας με ένα κοφτερό μαχαίρι-λάμα.
  • Έπειτα ένα ένα κομμάτι φέτας τα βουτάμε στο μπολ με το νερό κι έπειτα τα κυλάμε στο πιάτο με το αλεύρι να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές τους.
  • Μεταφέρουμε τις αλευρωμένες φέτες σε ένα ταψάκι τη μία δίπλα στην άλλη και φροντίζουμε να έχει μέσα επιπλέον αλεύρι να τις καλύπτει.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ωρίτσα να σταθεί καλά το αλεύρι πάνω τους.
  • Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι αρκετό από το ελαφρύ λάδι να κάψει και ρίχνουμε μία μία τις αλευρωμένες φέτες αφού ελαφρά τις τινάξουμε να πέσει το περίσσιο αλεύρι γιατί είναι το πρώτο που καίγεται στο τηγάνισμα..
  • Αφήνουμε κάθε κομμάτι τυριού να τηγανιστεί για μισό λεπτάκι από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα! Μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα που θα στραγγίζει παράλληλα απ' το λάδι σε πιάτο και σερβίρουμε με το μέλι και το σουσαμάκι.
  • Το αποτέλεσμα θα είναι σαγανάκι γευστικό με υπέροχη τραγανή μελένια κρούστα!!!


Καλή σας επιτυχία!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις