Παγωτό σοκολάτα με άνθος αραβοσίτου


Καλοί μου φίλοι τι κάνετε? Ο καιρός μας δείχνει το χαρούμενο ανοιξιάτικο πρόσωπό του και η διάθεση για παγωτάκια έχει αρχίσει και φαίνεται επικίνδυνα. Μετά λοιπόν την παγωτογρανίτα κακάο που σας έφτιαξα και αγαπήσατε πολύ συνταγή εδώ σας έχω τέλειο παγωτό σοκολάτας με άνθος αραβοσίτου που φτιάχνεται πανεύκολα μέχρι να πείτε "πα-γω-τό"!!! Είναι υπέροχο για μεγάλα αλλά κυρίως για μικρά παιδάκια επειδή η υφή του είναι μεν παγωτένια αλλά βελούδινη που δεν σε "κοκαλώνει" όταν το τρως και η γεύση του μετρημένη και πολύ χορταστική!!! Αυτή τη φορά έβαλα μέσα και σοκοφρέτα... Επίσης μου αρέσει να το γαρνίρω με λίγο λικέρ (ναι λικέρ) με γεύση βύσσινο που του πάει τρέλα!!! Εσείς μπορείτε να βάλετε όοο,τι θέλετε (τρούφες, σιρόπι κλπ) ενώ η συγκεκριμένη συνταγή μου λειτουργεί ως τέλεια βάση που θα την εμπλουτίσετε με ό,τι άλλο υλικό σας αρέσει (κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς κλπ). Παρεμπιπτόντως δεν χρειάζεται ενδιάμεσα στο πάγωμα χτύπημα με μίξερ γιατί δεν δημιουργεί κρυστάλλους. Ας δούμε όμως πως το φτιάχνω:


Υλικά για 1 λίτρο:
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
1/3 φλιτζ.τσ. κακάο άγλυκο
1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ light (αδιάλυτο)
100 γρ. σοκολάτα υγείας σε μικρά κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση: 
  • Χτυπάμε με το μίξερ την φυτική σαντιγί για τουλάχιστον 8 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Έπειτα ρίχνουμε το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και απαλή ενιαία υφή.
  • Στο τέλος ρίχνουμε στο μείγμα τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι να πάνε παντού.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ ή τάπερ και παγώνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 6-7 ώρες. Ιδανικά το φτιάχνουμε αποβραδίς για να το έχουμε έτοιμο την άλλη μέρα και να μην περιμένουμε πως και πως να το σερβίρουμε :D :D 
  • Ιδανικά αφήνουμε το μπολ για 5-6 λεπτά εκτός κατάψυξης πριν το σερβίρουμε!!!

Είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθείτε!!!
Καλή σας επιτυχία <3
Τα φιλιά μου :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις