Ραβανάκι μερέντας
.....ή αλλιώς ραβανί σοκολάτας!!! Μια σούπερ παραλλαγή για το αγαπημένο μας ραβανί, με γεμάτη σιροπιαστή σοκολατένια γεύση!!!Η υφή του συγκεκριμένου γλυκού είναι μεν σπυρωτή όπως του κλασικού ραβανί αλλά θα λέγαμε ότι προσεγγίζει αρκετά κι αυτή του μπράουνι! Τα υλικά εδώ είναι πολύ απλά αλλά και πολύ ανατρεπτικά!!!
Ταιριάζει άψογα με παγωτό στρατσιατέλα!!!
Πάμε να το δούμε???
Υλικά για ένα μεσαίο ταψί:
1 βάζο μερέντα με σοκολάτα υγείας
3 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 κεσεδάκι μαργαρίνη
1 ποτήρι ζάχαρη
2 βανιλέτες με άρωμα πορτοκάλι
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 φακελάκι baking pownder
1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι
1 1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
1 1/2 φλιτζ.τσ. νερό
1 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
κανέλα σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού
- Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν κι έπειτα προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, τη μερέντα,το γάλα, τις βανίλιες, το μπέικιν, το ξύσμα και τέλος το σιμιγδάλι.
- Ενσωματώνουμε απαλά με ένα κουτάλι τη μαρέγκα με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.
- Βουρυρώνουμε το ταψί μας και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε το γλυκό μας στους 180' βαθμούς με αντιστάσεις για 45' λεπτά ελέγχοντας την πρόοδο του ψησίματος τσιμπώντας το εσωτερικό του γλυκού (στο κέντρο του) με ένα μαχαιράκι. ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΠΡΙΝ ΤΑ 45 ΛΕΠΤΑ!!!
- Αφού ψηθεί, βγάζουμε το γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χαράζουμε σε κομμάτια.
- Βράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού για 4'λεπτά και περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι σιγά σιγά πάνω και ενδιάμεσα στα κομμάτια του γλυκού.
- Αφήνουμε να σταθεί και σερβίρουμε προαιρετικά με το παγωτό μας!!!
Καλή σας απόλαυση!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας