Γαριδομακαρονάδα με ούζο
Μια εύκολη εκδοχή για γρήγορη γαριδομακαρονάδα....!
Υλικά:
1 κιλό γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες από τις ουρές τους
150 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
2/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σ. πελτές ντομάτας
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σφηνάκια ούζο
1/2 κουτ.γλ. κανέλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 πακέτο σπαγγέτι Νο6
σκληρό τυρί τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το μάτι και προσθέτουμε τις γαρίδες να τσιγαριστούν κι αυτές για 2-3 λεπτά γυρίζοντάς τες με ξύλινη κουτάλα.
- Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστούν τα περιττά υγρά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και το ντοματοχυμό ανακατεύοντάς τα απαλά.
- Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό ίσα ίσα να καλύπτονται οι γαρίδες και αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας πού και πού απαλά για να μη λιώσουν οι γαρίδες.
- Μόλις η σάλτσα αρχίζει και δένει προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Στο μεταξύ βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν ώσπου να γίνουν al dente.Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε αλάδωτα.
- Μόλις η σάλτσα μας δέσει και μείνει με λίγα από τα υγρά της προσθέτουμε μέσα στο σκεύος της τα ζυμαρικά ανακατεύοντας απαλά να πάει παντού η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τυρί (εάν μας αρέσει).
Καλή σας επιτυχία!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας