Ντομάτες λιαστές κουρκούτι
Γεια σας φίλοι μου και καλή Σαρακοστή!!!
Εκτέλεση:
Τέλειο σαρακοστιανό μεζεδάκι αλλά και συνοδευτικό της μπύρας!
Καλή σας επιτυχία!
Σήμερα σας έχω πεντανόστιμη συνταγή για τραγανές τηγανιτές ντομάτες λιαστές με τη μέθοδο που ακολουθώ εγώ και πάντα πετυχαίνει!
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και....δεν χωράει αποτυχία από κανέναν!!!
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και....δεν χωράει αποτυχία από κανέναν!!!
Υλικά:
15-20 κομμάτια ντομάτες λιαστές
1 κουτάκι μπύρα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
1 φακελάκι μείγμα πιπεριάς και μαΪντανού για σαλάτα
1 κουτ.γλ. αλάτι
2 κούπες σχεδόν αλεύρι μπλε
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά την μπύρα ανακατεύοντας με πιρούνι ή αυγοδάρτη μέχρι να πετύχουμε έναν χυλό ούτε πολύ σφιχτό μα ούτε και υδαρή. Εάν το μείγμα μας παραμένει αραιό, απλά συμπληρώνουμε λίγο ακόμη αλεύρι ανακατεύοντας δυνατά.
- Μέσα στο κουρκούτι ενσωματώνουμε το αλάτι, το κρεμμύδι, το μείγμα μυρωδικών και τέλος τις ντομάτες καλύπτοντάς τες καλά με το κουρκούτι.
- Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει καλά στο τηγάνι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε σκόρπια μία μία τις ντομάτες με το κουρκούτι τους (προσέχουμε πάλι να καλύπτονται με το χυλό).
- Αφήνουμε να τηγανιστούν καλά από τη μία πλευρά (στην πρώτη δόση ενδέχεται να αργήσουν να πάρουν χρώμα) και έπειτα τις γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν!
- Στραγγίζουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Απολαμβάνουμε χλιαρές!!!
Τέλειο σαρακοστιανό μεζεδάκι αλλά και συνοδευτικό της μπύρας!
Καλή σας επιτυχία!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας