Ντομάτες λιαστές κουρκούτι

Γεια σας φίλοι μου και καλή Σαρακοστή!!!


Σήμερα σας έχω πεντανόστιμη συνταγή για τραγανές τηγανιτές ντομάτες λιαστές με τη μέθοδο που ακολουθώ εγώ και πάντα πετυχαίνει!
Η διαδικασία είναι πολύ απλή και....δεν χωράει αποτυχία από κανέναν!!!

Υλικά:
15-20 κομμάτια ντομάτες λιαστές 
1 κουτάκι μπύρα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη
1 φακελάκι μείγμα πιπεριάς και μαΪντανού για σαλάτα
1 κουτ.γλ. αλάτι
2 κούπες σχεδόν αλεύρι μπλε

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά την μπύρα ανακατεύοντας με πιρούνι ή αυγοδάρτη μέχρι να πετύχουμε έναν χυλό ούτε πολύ σφιχτό μα ούτε και υδαρή. Εάν το μείγμα μας παραμένει αραιό, απλά συμπληρώνουμε λίγο ακόμη αλεύρι ανακατεύοντας δυνατά.
  2. Μέσα στο κουρκούτι ενσωματώνουμε το αλάτι, το κρεμμύδι, το μείγμα μυρωδικών και τέλος τις ντομάτες καλύπτοντάς τες καλά με το κουρκούτι.
  3. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει καλά στο τηγάνι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε σκόρπια μία μία τις ντομάτες με το κουρκούτι τους (προσέχουμε πάλι να καλύπτονται με το χυλό).
  4. Αφήνουμε να τηγανιστούν καλά από τη μία πλευρά (στην πρώτη δόση ενδέχεται να αργήσουν να πάρουν χρώμα) και έπειτα τις γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν!
  5. Στραγγίζουμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  6. Απολαμβάνουμε χλιαρές!!!

Τέλειο σαρακοστιανό μεζεδάκι αλλά και συνοδευτικό της μπύρας!

Καλή σας επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις