Muffins με φυσικό ροζ γλάσσο άχνης


Γεια σας φίλοι μου!!!

Το ξέρω ότι χάθηκα, γι' αυτό και σας αποζημιώνω με μια εύκολη συνταγή για γλυκά muffins με εύκολο ροζ γλάσσο ιδανικά για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις!!!

Υλικά:
1 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 αυγό
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι γλ. σόδα μαγειρική
1/2 κούπα γάλα
2 βανιλέτες
ξύσμα πορτοκαλιού
2 κούπες (περίπου) αλεύρι για ο.χ.

Για το ροζ γλάσσο:
3 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
11/2 κουτ.σ. χυμός σαγκουίνι 

Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε με το μίξερ το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη. 
  2. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό να αφρίσει και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  3. Συνεχίζουμε με το αυγό, το γάλα, τις βανίλιες, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι (η υφή του μείγματος δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή αλλά ούτε και πολύ υδαρής οπότε προσθέτουμε σταδιακά κι άλλο αλεύρι αν χρειαστεί  μέχρι να την πετύχουμε).
  4. Λαδώνουμε ελαφρά μικρά φορμάκια για κέικ και ισομοιράζουμε το μείγμα όχι όμως έως πάνω.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 1/2 ώρα ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά εσωτερικά (ελέγχουμε με 1 οδοντογλυφίδα στο κέντρο των κέικ).
  6. Αφού ψηθούν βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  7. Στο μεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά την άχνη με το χυμό σαγκουίνι μέχρι να πετύχουμε μια ροζ κρεμούλα που να αλείφεται.
  8. Περιχύνουμε στην επιφάνεια κάθε muffin μια μικρή ποσότητα του μείγματος, πασπαλίζουμε με χρωματιστά ζαχαρωτά ή τρούφα και αφήνουμε να στεγνώσουν!
  9. Διατηρρούμε σε αεροστεγές τάπερ ή τυλίγουμε καλά με διάφανη μεμβράνη για να παραμείνουν φρέσκα!

Kαλή σας επιτυχία!
 

Σχόλια

  1. Mπράβο μικρούλι μου !!! το εχεις παρουσιάσει υπέροχα!!!
    πολύ καλό αυτό το τρικ με το σαγκουινι για να χρωματίσεις το γλασσο !!!

    παίρνω ένα μαφινακι για τον απογευματινό μου καφε !!! χιχιχι

    σε φιλώ πολύ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ !!! Απλά επειδή δεν είχα χυμό από πορτοκάλι έβαλα χυμό από μανταρίνι και πρόσθεσα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και cranberries!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις