Μαρμελάδα μήλο-κανέλα!!!

Γεια σας φίλοι μου!!!
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω με ενθουσιασμό ότι πέτυχα την νοστιμότερη μαρμελάδα μήλου που έφτιαξα ποτέ (καλά μη φανταστείτε, τρίτη φορά είναι που επιδιώκω να φτιάξω μαρμελάδα χαχαχα) !!!!  Έβαλα και κάμποση κανέλα και το αποτέλεσμα απλώς δεν μπορώ να σας το περιγράψω!!! Έφτιαξα χθες 3 βάζα από τα οποία τα 2 δόθηκαν ως δώρο!!! Οι εντυπώσεις που εισέπραξα ήταν κάτι παραπάνω από καλές!!! Μάλιστα το πόρισμα έδειξε ότι μπορεί κάλλιστα η μαρμελάδα αυτή να συνοδεύσει το γιαούρτι μας, να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση σε μπισκότα-κέικ-τάρτες ή ακόμη και να σερβιριστεί μόνο του ή με παγωτό!!!!

Παρακάτω θα σας δώσω και τη μέθοδο αποστείρωσης των βάζων που ακολούθησα και που είναι πολύ απλή!!!


Υλικά για 3 βάζα:
4 μεγάλα κόκκινα μήλα (προτίμησα jonagold που είναι ζουμερά) τριμμένα στον τρίφτη και μετρημένα σε κούπα του καφέ
ζάχαρη, τόσες κούπες όσες βγαίνουν τα τριμμένα μήλα (σχεδόν 3)
χυμός 1 μέτριου λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
1 γεμάτο κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κουτ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Ραντίζουμε τα τριμμένα μήλα με λίγες σταγόνες απ' το λεμόνι και τα μεταφέρουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη,  αφήνουμε να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς και μετά χαμηλώνουμε στο μέτριο τη θερμοκρασία.
  3. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το βρασμό. Δεν σταματάμε καθόλου το τάραγμα ιδανικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας!!! 
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' το μάτι, ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα και το στυμμένο λεμόνι. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας!!!
Tip--->Μπορείτε να αφήσετε μερικά κυβάκια μήλου εάν σας αρέσει να "βρίσκετε" και λίγο περισσότερο φρούτο μέσα στη μαρμελάδα σας!!!


Αποστείρωση βάζων στην κατσαρόλα:

  1. Σαπουνίζουμε και ξεβγάζουμε καλά τα βάζα μας και τα καπάκια τους.
  2. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα ξεβίδωτα τα βάζα και τα καπάκια τους να αποστειρωθούν για 20' λεπτά.
  3. Τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε καθαρή πετσέτα να στραγγίξουν καλά. 
  4. Σκουπίζουμε πολύ καλά να φύγει κάθε ίχνος υγρασίας, γεμίζουμε με τη ζεστή μαρμελάδα και βιδώνουμε. 
  5. Αναποδογυρίζουμε τα γεμισμένα βάζα να φτάσει το περιεχόμενο πάνω στο καπάκι.
  6. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν οι μαρμελάδα μας.
  7. Εφ' όσον ανοιχτούν τα βάζα, διατηρούνται στο ψυγείο!!!


Καλή σας επιτυχία!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις