Ζύμη πίτσας με φάριν απ!!!


Άλλη μία εκδοχή για πανεύκολη πίτσα, χωρίς μαγιά άρα και χωρίς χρόνο αναμονής!!!


Υλικά:
5 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
1/2 φλιτζ.τσ. γάλα 
1 φλιτζ.τσ. νερό
300 γρ. περίπου φάριν-απ

(ό,τι τραβάει η όρεξή σας για "γέμιση")


Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Συνεχίζουμε με το γάλα ανακατεμένο με το νερό και τέλος σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε ένα μαλακό μείγμα που θα ξεκολλάει απ' τα χέρια.
  3. Λαδώνουμε λίγο ένα ταψί και ανοίγουμε σιγά σιγά τη ζύμη. Επιφανειακά τρυπάμε με πιρούνι.
  4. Ψήνουμε για 10' λεπτά μόνης της σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' των αντιστάσεων και έπειτα απλώνουμε τα υλικά της επιλογής μας.
  5. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους ίδιους βαθμούς για ακόμη 15' λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη και ενωθούν τα υλικά!!!


Καλή σας απόλαυση!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις