Γιαουρτόπιτα αρωματική με γιαούρτι φρούτων χωρίς αυγά!!!

Γεια σας καλοί μου φίλοι!!!
Σήμερα σας έχω μια αυτοσχέδια γιαουρτόπιτα η οποία διαφέρει απ' τη γνωστή λίγο πολύ, συνταγή γιαουρτόπιτας και οι λόγοι είναι δύο. Το γιαούρτι φρούτων και το σιμιγδάλι!!! Μάλιστα εάν τηρήσετε επακριβώς τον τρόπο σιροπιάσματος θα πετύχετε ένα υπέρ-αστραφτερό αποτέλεσμα!!! Το δε ντεκόρ που έκανα εγώ πρόσθεσε μια μικρή αλλά σημαντική πινελιά τόσο στην εμφάνιση όσο και στο άρωμα!!!

Υλικά για ένα μικρό πυρέξ:
2 κεσεδάκια στραγγιστά γιαουρτάκια με γεύση ροδάκινο
1 κούπα ζάχαρη 
2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
χυμός 1 πορτοκαλιού
1 κουτ.γλ. σόδα
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού
1  κούπα αλεύρι για ο.χ.
Για το σιρόπι/διακόσμηση:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 πορτοκάλι κομμένο σε στρογγυλές φέτες


Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε με το μίξερ λίγο τα γιαούρτια να γίνουν κρέμα και μαζί τους τη ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε μέσα στο χυμό τη σόδα να αφρίσει και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  3. Συνεχίζουμε με το μπέικιν, το ξύσμα και εναλλάξ το σιμιγδάλι με το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη λίγο πιο σφιχτή απ' αυτή των κέικ.
  4. Βουτυρώνουμε ελαφρά το πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 των αντιστάσεων για 1/2 ώρα ή μέχρι να φουσκώσει το γλυκό μας και να ροδίσει ομοιόμορφα! 
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  7. Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα (με προσοχή τις φέτες πορτοκαλιού να μη διαλυθούν) και τα βράζουμε για 8' λεπτά.
  8. Χαράζουμε το γλυκό μας σε κομμάτια και σιγά σιγά σιροπιάζουμε, δίνοντας έμφαση ενδιάμεσα των κομματιών και στο πλάι.
  9. Στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με τις φέτες πορτοκαλιών και τις σιροπιάζουμε κι αυτές λίγο ώστε να γλασαριστούν! Αφήνουμε να κρυώσει!!!


Έτοιμο!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις