Ψωμί ciabatta!!!
Πανεύκολο πεντανόστιμο ψωμάκι "τσιαπάτα" κατάλληλο για λαχταριστά σάντουιτς!!!
Εκτέλεση:
Τέλεια ιδέα για πρωινά ή βραδινά σνακ!!!
Υλικά για 4 μικρές ciabatta
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτ.γλ. αλάτι
1 φλιτζ.τσ. νερό
500 γρ. αλεύρι τύπου 00
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη αδειάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και το λάδι. Αρχίζουμε σιγά σιγά να ανακατεύουμε το μείγμα.
- Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι που θα ξεκολλάει απ' τα τοιχώματα και από τα χέρια μας.
- Μαζεύουμε το ζυμάρι σε μπάλα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30' λεπτά ξεσκέπαστο να ανέβει.
- Έπειτα φτιάχνουμε ένα μπαστούνι και το κόβουμε με μαχαίρι σε 4 ίσα κομμάτια.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους και τα αφήνουμε 15' λεπτά ακόμη.
- Έπειτα τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για σχεδόν 20' λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
- Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν!!!!
Τέλεια ιδέα για πρωινά ή βραδινά σνακ!!!
σούπερ!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήάμεσα θα το δοκιμάσω.....
φιλιά πολλά ομορφούλα μου... καλή εβδομάδα!!!
Φιλιά πολλάααα κι από μένααααα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή