Ψωμί ciabatta!!!

Πανεύκολο πεντανόστιμο ψωμάκι "τσιαπάτα" κατάλληλο για λαχταριστά σάντουιτς!!!


Δοκιμάστε το!!!




Υλικά για 4 μικρές ciabatta
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτ.γλ. αλάτι
1 φλιτζ.τσ. νερό
500 γρ. αλεύρι τύπου 00


Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκάνη αδειάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και το λάδι. Αρχίζουμε σιγά σιγά να ανακατεύουμε το μείγμα.
  2. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι που θα ξεκολλάει απ' τα τοιχώματα και από τα χέρια μας. 
  3. Μαζεύουμε το ζυμάρι σε μπάλα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30' λεπτά ξεσκέπαστο να ανέβει.
  4. Έπειτα φτιάχνουμε ένα μπαστούνι και το κόβουμε με μαχαίρι σε 4 ίσα κομμάτια.
  5. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους και τα αφήνουμε 15' λεπτά ακόμη.
  6. Έπειτα τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για σχεδόν 20' λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν!!!!

Τέλεια ιδέα για πρωινά ή βραδινά σνακ!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις