Σουφλέ ψωμιού με μελιτζάνες!!!
Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ
9 φέτες ψωμί για τοστ σικάλεως
1 κονσέρβα ψιλ/μένα ντοματάκια σε χυμό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκος μπαχάρι
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα σκόνη
3 μελιτζάνες μικρές κομμένες σε ροδέλες
1/2 φλιτζ.τσ. κρέμα γάλακτος
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι
3-4 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 φλιτζ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 φέτες edam
4 κουτ.γλ. μαργαρίνη
Εκτέλεση:
- Στρώνουμε τις ροδέλες μελιτζάνας πάνω σε λαδόκολλα και τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε για 10' λεπτά στο γκριλ.
- Σε μια κατσαρόλα με 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την κονσέρβα, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα και το αλατοπίπερο, συμπληρώνουμε με 1/2 φλιτζ.τσ. νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να σωθούν τα περίσσια υγρά (δεν ξεχνάμε να αφαιρέσουμε το μπαχαράκι).
- Αφού λαδώσουμε ελαφρά το πυρέξ μας στρώνουμε ως βάση της φέτες ψωμιού, συνεχίζουμε με μια στρώση μελιτζάνας, περιχύνουμε τα ντοματάκια που ετοιμάσαμε και συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση μελιτζάνας.
- Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με λίγο αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ το σουφλέ μας και στρώνουμε και τα τυριά.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το μοσχοκάρυδο και σκορπάμε σε 4 σημεία τη μαργαρίνη.
- Ψήνουμε το σουφλέ στους 180΄ βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 20' λεπτά ή έως ότου ροδίσει και κάνουν κρούστα τα τυριά!!
- Σερβίρουμε χλιαρό!
Καλή σας όρεξη!!!
πολύ έξυπνη συνταγη! ευχαριστούμε! θα το δοκιμασω με τόστιμο σικάλεως για εξτρα νοστιμιά :)
ΑπάντησηΔιαγραφή