Μπουγάτσα γλυκειά χωρίς γέμιση!!!!
Ίσως πολλοί να την ξέρετε τη συγκεκριμένη συνταγή, αν όχι ακριβώς όπως την έφτιαξα εγώ σίγουρα όμως παρόμοιά της.
Την έφτιαξα όταν διαπίστωσα ότι είχα γάλα στο ψυγείο το οποίο έπρεπε να καταναλωθεί άμεσα...Την έφτιαξα λοιπόν στα γρήγορα, χωρίς καν να χρειαστεί μίξερ, βρασμός και όλα τα χρονοβόρα συναφή....
Πάμε να τη φτιάξουμε?
Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 κουτάκι γάλα ζαχαρούχο
1 1/2 κουτιού (ζαχαρούχου) γάλα
2 αυγά χτυπημένα
2 βανίλιες
1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
λίγο ξύσμα λεμονιού
2 γεμάτες κουτ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
- Σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε πατσαβουριαστά τα φύλλα το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήσουμε κενά.
- Περιχύνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη σε όλη την επιφάνεια των φύλλων και τα ψήνουμε για 10' λεπτά στους 180' βαθμούς ή μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.
- Στο μεταξύ σε ένα μπολ αδειάζουμε τα γάλατα, τα αυγά, τις βανίλιες, την κανέλα και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.
- Βγάζουμε τα φύλλα απ' το φούρνο και με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα μας να πάει παντού.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για άλλη 1/2 ώρα μέχρι να φουσκώσει το γλυκό μας και πάρει ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφήνουμε να χλυάνει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη και επιπλέον κανέλα!!!
Καλή σας απόλαυση!!!
Μμ!!Από πάνω δεν βάζει φύλλο δηλαδή;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου θυμίζει την πορτοκαλόπιτα.
Μπράβο κούκλα μου με τις ιδέες σου!!!
Γεια σας!!!! Όχι δεν έχει φύλλο από πάνω, αλλά κατά το ψήσιμο τα φύλλα που έχουμε στρώσει φουσκώνουν κι ανεβαίνουν!!!! όντως θυμίζει πορτοκαλόπιτα (την οποία έχω φτιάξει με αυτόν τον τρόπο, βγήκε φανταστική και σκοπεύω να την ανεβάσω) Σας φιλώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μαριφανάκι μου!Ετσι την έφτιαχνε η γιαγιάμου ,η μαμά μουκαι συνεχίζω κι εγώ!Η μόνη διαφορά που έχουμε είναι ότι δεν βαζουμε αυγα΄!Δοκίμασε τη κι έτσι !Ειναι φανταστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑαα θα τη δοκιμάσω σίγουρα !!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμβουλή!!!!
Διαγραφή