Αρωματικά μπιφτέκια με μελωμένες πατάτες κυδωνάτες!!!
Υλικά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 μέτρια ντομάτα
1/3 ματσάκι μαϊντανός
1 αυγό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά
2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
Για τις πατάτες:
4 μεγάλες πατάτες
χυμός 2 λεμονιών
ξύσμα 1/2 λεμονιού
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
2 κουτ.σ. μουστάρδα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι
- Στο μπλέντερ αλέθουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, την ντομάτα και τον μαϊντανό. Σε μια λεκάνη που έχουμε τοποθετήσει τον κιμά, ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε ίσα ίσα να ενωθούν τα υλικά μας. Τα πλάθουμε σε μπιφτέκια.
- Βάζουμε τα μπιφτέκια σ' ένα μεγάλο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
- Κόβουμε τις πατάτες μακρόστενα κυδωνάτα κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα υλικά τους και τι;ς ανακατεύουμε με το χέρι.
- Αδειάζουμε στο ταψί ανάμεσα στα μπιφτέκια τις πατάτες μας. Με ό,τι έχει απομείνει στο μπολ από τις πατάτες ρίχνουμε λίγο νεράκι και το περιχύνουμε πάνω από το φαγητό.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε την πρώτη μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄βαθμούς κι έπειτα χωρίς αλουμινόχαρτο για άλλη μία ώρα μέχρι να κάνουν κρούστα τα μπιφτέκια και μελώσουν οι πατάτες!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας