Τάρτα μήλου νηστίσιμη!!!
Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 φλιτζ.τσ. σπορέλαιο
1/2 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
2 κάψουλες βανίλια
1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
2 πρέζες κανέλα
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη γέμιση:
5 μήλα
χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι
1 κουτ.σ. κοφτή φυτική μαργαρίνη
1 κουτ.σ. μέλι
1 κουτ.γλ. κοφτό κανέλα
ολόκληρα γαριφαλάκια +κανέλα+ κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο μαζί με το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τις βανίλιες, το ξύσμα και την κανέλα. Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Μόλις αρχίζει και σφίγγει αρχίζουμε ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να γίνει εύπλαστη και σφιχτή η ζύμη μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 15' λεπτά στο ψυγείο.
- Στο μπλέντερ, αλέθουμε τα μήλα αφού τα κόψουμε στα 4 και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Βγάζουμε το ζυμάρι και κρατάμε ένα μπαλάκι στην άκρη. Στρώνουμε με τα χέρια μας σε ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψί το υπόλοιπο αφού λαδώσουμε σπορέλαιο ή φυτική μαργαρίνη.
- Τσιμπάμε την επιφάνεια της τάρτας για να μη φουσκώσει υπερβολικά. Βάζουμε να ψηθεί για λίγο μόνη της στον αέρα στους 180' βαθμούς αφού προθερμάνουμε το φούρνο μας.
- Μόλις μισοψηθεί η βάση, απλώνουμε το μείγμα μήλων μέσα ομοιόμορφα και με το ζυμαράκι που κρατήσαμε πλάθουμε λωρίδες όπως κάνουμε στην πασταφλώρα.
- Ψήνουμε την τάρτα στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 1/2 ώρα.
- Αφού ψηθεί και κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον κρυσταλλική ζάχαρη και λίγη κανέλα!!!
Καλή σας επιτυχία!!!
Μαριφανη μου καλη τι υπεροχη ταρτα ειναι αυτη!? Κ με μηλα!!?? Τελεια!!Μπορω να τρωω μηλα συνεχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ χαιρομαι που ειναι κ νηστισιμη για την παρουσα φαση..Τοσο υγιεινη ομως που θα την καθιερωσω ολον τον καιρο!:-)
φιλακια!
Ευη
Υπέροχη η τάρτα σου Μαριφάνη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει που η αγαπημένη μου κανέλα είναι και στη ζύμη και στη γέμιση! Και πάει τόσο πολύ με το μήλο!!
Απλά τέλεια!!!
Χαίρομαι πολύ κορίτσια μου που σας αρέσει τόσο! Τελικά ορισμένες συνταγές δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκες για να είναι νόστιμες...!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένη συνταγή!Την έχω φτιάξει πολλές φορές. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας αρέσει! Είναι από τις πρώτες μου συνταγές... Με κάνατε να την θυμηθώ και να την ξαναφτιάξω!!
Διαγραφή