Μπατόν σαλέ!!!
Πανεύκολα αρμυρά μπισκοτάκια με τυρί!!!
Εκτέλεση:
Υλικά:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) σπορέλαιο
1 φλιτζ.τσ. θρυμματισμένη φέτα
1/3 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο (και λίγο επιπλέον προαιρετικά για πασπάλισμα)
λίγο πιπέρι
1 πακέτο φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το γιαούρτι, το πιπέρι και τα τυριά.
- Σταδιακά προσθέτουμε και τη φαρίνα (ενδέχεται να μην την σηκώσει όλη) ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι ελαστικό.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα.
- Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε 2 λαμαρίνες και πιάνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη.
- Πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις πατάμε με τα χέρι μας να πάρουν στρογγυλό πλακέ σχήμα.
- Τα αραδειάζουμε στο ταψί λίγο απομακρυσμένα το ένα από το άλλο και πασπαλίζουμε εάν θέλουμε είτε με σουσάμι είτε με λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 180' βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν!
- Μπορούν να διατηρηθούν σε καλά σκεπασμένο σκεύος μέχρι 5 μέρες!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας