Πέννες με άσπρη σάλτσα μανιταριών και μουστάρδα!!!!

Από τις πλέον αγαπημένες κλασικές γεύσεις!!!

Ιδού η δική μου πανεύκολη και γρήγορη εκδοχή που αρέσει πολύ!!!










































Υλικά:
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
300γρ.  λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κουτ.σ. βούτυρο 
1 κουτ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
αλάτι
1 σακουλάκι πέννες ριγέ ή κλασικές

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά ελαφρώς να πιουν τα περίσσια υγρά τους και να μαραθούν. Έπειτα ρίχνουμε και το βούτυρο να λιώσει μαζί τους και το σκόρδο ανακατεύοντάς τα όλα μαζί για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή ανακατεύοντας τακτικά. 
  3. Προσθέτουμε τη μουστάρδα (εάν με αρέσει), τα καρυκεύματα (προσέξτε! Μην το παρακάνετε με το αλάτι), και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα έως ότου δέσει η σάλτσα μας. 
  4. Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζουμε.
  5. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας με τη σάλτσα μανιταριών, τριμμένη παρμεζάνα κι αν σας αρέσει με ακόμη λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο!!! Συνοδεύεται απίθανα το συγκεκριμένο φαγητό με λευκό κρασί!!!

Καλή σας επιτυχία!!!

Σχόλια

  1. Πολύ ωραία συνταγή!!!Την έκανα απόψε, και βγήκε τέλεια....η μόνη παραλαγή που έκανα είναι ότι έβαλα και κόκκινη πιπερία.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις