Κοτόπουλο και πατάτες με κρασί στη γάστρα!!!
Υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλου
4 πατάτες μεγάλες κομμένες καρέ/κυδωνάτες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 2
1 ποτηράκι κρασί λευκό
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
1 κουτ.σ. μουστάρδα κλασική
1 κουτ.σ. δενδρολίβανο
λίγη φυτική μαργαρίνη
αλάτι-πιπέρι
- Πρώτα στρώνουμε τα μπούτια μέσα στη γάστρα.
- Γεμίζουμε τριγύρω και στο κέντρο τα κενά με τις πατάτες.
- Σκορπάμε τις μισές σκελίδες σκόρδου ανάμεσα στις πατάτες και "μπίζουμε" μερικές κάτω από την πέτσα του κοτόπουλου.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρασί μαζί με το λάδι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε με αυτή τη μαρινάδα τα μπούτια και τις πατάτες. Πασπαλίζουμε και το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια να πάνε παντού.
- Που και που αφήνουμε λίγη φυτίνη στη μύτη του κουταλιού.
- Ραντίζουμε με 1/2 ποτηράκι νερό και κλείνουμε με το καπάκι της γάστρας.
- Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων. Μετά τη 1 ώρα μαγειρέματος ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, ανακατεύουμε λίγο τις πατάτες και συνεχίζουμε για 1/2 ωρίτσα ακόμα μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας