Νηστίσιμο κέικ μαρμπρέ!!!
Κέικ μαρμπρέ υπέεεεερ αφράτο χωρίς αυγά και βούτυρο
Υλικά:
Εκτέλεση:
Αυτό το κέικ είναι τόσο αφράτο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα κλασικά κέικ!!!! Θα τρελαθείτε!!!
Καλή σας απόλαυση!
Υλικά:
1 1/2 κούπα ηλιέλαιο
χυμός 2 πορτοκαλιών + απομεινάρια από την ψίχα
2/3 κούπας νερό
2 κουτ.σ. φυτική μαργαρίνη
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτ.γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
1/2 πακέτο φαρίνα κόκκινη
1/2 πακέτο φαρίνα-πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
4 κουτ.σ. γεμάτες κακάο άγλυκο
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
- Σε λεκάνη ανακατεύουμε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ όλα το ηλιέλαιο με το χυμό και το νερό.
- Συνεχίζουμε με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη,το αλάτι, τις βανίλιες, το μπέικιν, το ξύσμα και την ψίχα πoρτοκαλιού (αυτό που θα απομείνει στο τρυπητό του στίφτη μας κατά το στύψιμο του πορτοκαλιού).
- Προσθέτουμε λίγο λίγο και εναλλάξ τις 2 φαρίνες έως ότου το μείγμα μας αποκτήσει τη γνωστή υφή του χυλού των κλασικών κέικ.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί. Εάν βγει πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
- Με λίγο ηλιέλαιο αλείφουμε μια φόρμα του κέικ ή ταψί και αδειάζουμε το λευκό μέρος κι έπειτα από πάνω του το μείγμα κακάο.
- Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε απαλά το εσωτερικό ώστε να δημιουργηθούν κύματα.
- Ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 1 ώρα. Στα μισά του ψησίματος ελέγχουμε με ένα μαχαίρι το εσωτερικό του εάν ψήθηκε.
- Όταν το κέικ μας πάρει ομοιόμορφο χρώμα και ψηθεί καλά βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη!!!
Αυτό το κέικ είναι τόσο αφράτο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα κλασικά κέικ!!!! Θα τρελαθείτε!!!
Καλή σας απόλαυση!
Πολυ νοστιμο φαινεται το κεκακι σου Μαριφανη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το φτιαξω πολυ αμεσα! Ευκαρια και καλα λογω νηστειασ...;-)
Με την ευκαρια πολλα πολλα συγχαρητηρια για το blog σου! Μου αρεσει που εχεις μεγαλη ποικιλια συνταγων, κατανοητες οδηγιες- εφαρμοσιμες και απο αρχαριους!
Θα σενεχισω να σε διαβαζω!
Ευη
Εύη μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Κάνω ό,τι μπορώ ώστε να βελτιώνω αυτό το blog που τόσο αγαπώ ώστε να γίνεται όσο πάει πιο κατανοητές οι συνταγές μου και πιο ευχάριστες στην εφαρμογή τους!!! Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανακαλύπτω ότι τελικά οι "Λιχουδιές" μου έχουν το δικό τους κοινό :) Σε φιλώ γλυκά από την Τήνο :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαριφανακι μου καλο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορει να μην εφτιαξα αμεσως την τουρτα σου..αλλα εφτιαξα χθες αυτο το κεκακι!! Βγηκε παρα πολυ ωραιο! Μοσχοβολησε ολο το σπιτι! Εγινε φουσκωτο, με τα 'νερα' του, γευση που δεν ειχε να ζηλεψει σε τιποτα απο τα μη νηστισιμα! Κερασα καποιους φιλους κ δεν πιστευαν οτι ηταν νηστισιμο!! ;-)
Εβαλα κ καπως λιγοτερη ζαχαρη κ λαδι - κανενα προβλημα στο αποτελεσμα!
Πολυ ομορφη συνταγη! Μπραβο σου!
Να εχεις πολυ ομορφη ημερα!
σε φιλω πολυ!
Ευη
Πολύ χαίρομαι Ευάκι μου!!!! Να σου πω την αλήθεια νομίζω ότι κι εγώ αυτή τη συνταγή για κέικ θα τη φτιάχνω συχνά κι εκτός νηστείας γιατί εκτός του ότι μοιάζει γευστικά με τα κλασικά κέικ...τα υλικά του είναι και αρκετά οικονομικά..αυτό που το πάς?? :p
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε γλυκοφιλώ :)))
Δεν το περιμενα! Πολυ καλο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας!!! Το έχω φτιάξει πολλές φορές και πάντα γίνεται τρομερά αφράτο!!!
Διαγραφή