Φιογκάκια με σάλτσα ροκφόρ και μαϊντανό!!!
Πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή!!!
Εκτέλεση:
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο ζυμαρικά φιογκάκια (φαρφάλες)
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος πλήρης/light
70 γρ. τυρί ροκφόρ θρυμματισμένο
1/2 φλιτζ.τσ. κεφαλογραβιέρα/κεφαλοτύρι τριμμένη
6-7 φυλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουτ.σ. κοφτή βιτάμ
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και βάζουμε να πάρουν μια βράση. Μόλις φουσκώσουν αποσύρουμε και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το βιτάμ και το ροκφόρ και ξαναβάζουμε στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το ροκφόρ.
- Προς το τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό το αλατοπίπερο και το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας διαρκώς για να ενωθούν και να μην κολλήσει η σάλτσα.
- Στο μεταξύ έχουμε βάλει να βράσουν τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στη συσκευασία. Σουρώνουμε, ξεβγάζουμε με τρεχούμενο νερό και στραγγίζουμε καλά. Εάν θέλουμε τα βουτυρώνουμε λίγο.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα ροκφόρ και επιπλέον τριμμένο τυρί αν μας αρέσει!!!
Καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας