Πανεύκολα ψωμάκια πρωινού!!!
Γεια σας ερωτευμένοι ή μη φίλοι μου!!!!
Σήμερα το πρωί έφτιαξα αυτά τα νοστιμότατα και πανεύκολα ψωμάκια των οποίων οι συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου..Έκανα λοιπόν τις απαιτούμενες προσθαφαιρέσεις σας τα παρουσιάζω!!!
Εκτέλεση:
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 200' βαθμούς των αντιστάσεων τα 10' πρώτα λεπτά κι έπειτα στους 180' μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα τσιμπήσουμε.
Σημ: Δεν παίρνουν πολύ χρώμα ούτε και φουσκώνουν υπερβολικά καθώς δεν περιέχουν μαγιά, αποτελούν όμως τέλεια πρόταση για το πρωινό με βιτάμ, μέλι, μαρμελάδα ή τυρί!!!
Καλή σας επιτυχία!!!
Σήμερα το πρωί έφτιαξα αυτά τα νοστιμότατα και πανεύκολα ψωμάκια των οποίων οι συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου..Έκανα λοιπόν τις απαιτούμενες προσθαφαιρέσεις σας τα παρουσιάζω!!!
Υλικά για 7-8 ψωμάκια
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουτ. γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 κουτ.γλ. βιτάμ
2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα γάλα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλες τις σκόνες μέσα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το λάδι, το βιτάμ και τέλος το νερό και το γάλα.
- Αρχίζουμε να ανακατεύουμε αρχικά με κουτάλι και στη συνέχει με τα χέρια.
- Εάν το ζυμάρι μας κολλάει πολύ, απλώς προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλευράκι.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά και όταν νιώσουμε ότι έσφιξε το χωρίζουμε σε μπαλάκια ίδου μεγέθους μεταξύ τους. Ζουλάμε λίγο το κέντρο τους και τα χαράζουμε με ένα μαχαίρι.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και:
1) ή ετοιμάζουμε ατομικά ψωμάκια, ή
2) ή πλάθουμε καρβελάκι/φρατζολάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 200' βαθμούς των αντιστάσεων τα 10' πρώτα λεπτά κι έπειτα στους 180' μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα τσιμπήσουμε.
Σημ: Δεν παίρνουν πολύ χρώμα ούτε και φουσκώνουν υπερβολικά καθώς δεν περιέχουν μαγιά, αποτελούν όμως τέλεια πρόταση για το πρωινό με βιτάμ, μέλι, μαρμελάδα ή τυρί!!!
Καλή σας επιτυχία!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας