Τα burger της Βασούλας!!!!
Υλικά για περίπου 16 burger
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 αυγά
2 μεγάλα κρεμμύδια κομένα σε ροδέλες
4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
κίτρινο τυρί σε φέτες
2 ποτηράκια ξύδι μπαλσάμικο
8 κουτ.σ. ελαιόλαδο
8 γεμάτες κουτ.σ. μουστάρδα Dijon
κέτσαπ
αλάτι-πιπέρι
στρογγυλά ψωμάκια για burger
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με τα αυγά, το λάδι, τη μουστάρδα, 1 κουτ.γλ. αλάτι και 2 πρέζες πιπέρι.Πλάθουμε στρογγυλά μπιφτέκια τόσα όσα τα ψωμάκια που θα γεμίσουμε.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια θερμοκρασία. Δεν πιέζουμε με σπάτουλα τα μπιφτέκια ώστε να παραμείνουν αφράτα.
- Όταν είναι ψημένα, απλώνουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστά και να λιώσει ελαφρά το τυρί.
- Καραμελώνουμε τα κρεμμύδια: Κόβουμε σε ροδέλες και το σοτάρουμε για λίγο σε δυνατή θερμοκρασία. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε 2 πρέζες αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσουν.
- Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, αλείφουμε με λίγη κέτσαπ, βάζουμε από ένα μπιφτέκι, λίγη μουστάρδα, μια ροδέλα ντομάτας και μια μικρή ποσότητα κρεμμυδιού. Κλείνουμε σε σάντουιτς.
- Σερβίρουμε ζεστά ιδανικά με τηγανιτές πατάτες!!!
Καλή σας απόλαυση!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας