Τα burger της Βασούλας!!!!






Φτιαγμένα απ' τα χεράκια της καλής μου φίλης Βάσως και βγαλμένα από το υπέροχο site "Συνταγές της παρέας''!!!!

Υλικά για περίπου  16 burger
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 αυγά
2 μεγάλα κρεμμύδια κομένα σε ροδέλες
4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
κίτρινο τυρί σε φέτες
2 ποτηράκια ξύδι μπαλσάμικο
8 κουτ.σ. ελαιόλαδο
8 γεμάτες κουτ.σ. μουστάρδα Dijon
κέτσαπ
αλάτι-πιπέρι
στρογγυλά ψωμάκια για burger

Εκτέλεση:
  1. Ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με τα αυγά, το λάδι, τη μουστάρδα, 1 κουτ.γλ. αλάτι και 2 πρέζες πιπέρι.Πλάθουμε  στρογγυλά μπιφτέκια τόσα όσα τα ψωμάκια που θα γεμίσουμε.
  2. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια θερμοκρασία. Δεν πιέζουμε με σπάτουλα τα μπιφτέκια ώστε να παραμείνουν αφράτα.
  3. Όταν είναι ψημένα, απλώνουμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστά και να λιώσει ελαφρά το τυρί.
  4. Καραμελώνουμε τα κρεμμύδια: Κόβουμε σε ροδέλες και το σοτάρουμε για λίγο σε δυνατή θερμοκρασία. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε 2 πρέζες αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσουν.
  5. Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, αλείφουμε με λίγη κέτσαπ, βάζουμε από ένα μπιφτέκι, λίγη μουστάρδα, μια ροδέλα ντομάτας και μια μικρή ποσότητα κρεμμυδιού. Κλείνουμε σε σάντουιτς.
  6. Σερβίρουμε ζεστά ιδανικά με τηγανιτές πατάτες!!!
Καλή σας απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις