Σιροπιαστή λεμονάτη γιαουρτόπιτα!!!!!!
Υπέροχο, μυρωδάτο, αφράτο και πεντανόστιμο γλυκάκι!!!!!
Υλικά:
2 κεσεδάκια γιαούρτι
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη
2 κάψουλες βανίλια
1 κουτ.γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
χυμός 1/2 πορτοκαλιού
1 κουτ.σ. κονιάκ
ξύσμα 1 μικρού λεμονιού
2 1/2 κούπες περίπου φάριν απ
Για το σιρόπι:
1 1/2 κούπα νερό
1 1/2κούπα ζάχαρη
χυμός 1/2 λεμονιού
λεμονόφλουδες
Για το γαρνίρισμα
ξύσμα λεμονιού
κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να φουσκώσουν.
- Ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τα γιαούρτια και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν, το ξύσμα, το κονιάκ, το χυμό και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
- Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά τη φαρίνα ταράζοντας έως ότου να έχουμε ένα μείγμα ούτε σφιχτό ούτε πολύ υδαρές. Ενδέχεται η δοσολογία της φαρίνας να διαφέρει λίγο.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180' βαθμούς για περίπου 30' ώρα με 3/4 μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε 10' λεπτά κι έπειτα χαράσσουμε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια.
- Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό.
- Αφού κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με την κρυσσταλική ζάχαρη και το ξύσμα...
Καλή σας επιτυχία!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας