Γιαουρτόπιτα Νο2 πανεύκολη!!!!!!!
Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
200 γρ. μαργαρίνη
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
350 γρ. περίπου φάριν απ
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
χυμός 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού όλα μαζί για 8 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε για 5 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ ώσπου να διογκωθούν.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και τα γιαούρτια και συνεχίζουμε το χτύπημα στη μέτρια ταχύτητα.
- Έπειτα ρίχνουμε το ξύσμα και τη βανίλια και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι (ενδέχεται η ποσότητα της φαρίνας να διαφέρει λίγο).
- Όταν πετύχουμε ένα μείγμα σαν του κέικ βουτυρώνουμε ένα ταψί και το αδειάζουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 30' λεπτά με 3/4 της ώρας. Ελέγχουμε μετά τα 20' λεπτά με ένα μαχαίρι εάν η πίτα έχει ψηθεί και στο εσωτερικό της.
- Βγάζουμε από το φούρνο, χαράζουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε με το κρύο πλέον σιροπάκι.
- Εάν μας αρέσει πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο ακόμη ξύσμα ή ζάχαρη κρυσταλλική αφού κρυώσει το γλυκό μας.
Γίνεται υπέροχο!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας