Ψωμί ολικής αλέσεως με δενδρολίβανο!!!!
Χθες έφτιαξα για πρώτη φορά στο σπίτι μου ψωμάκι. Και μάλιστα ολικής αλέσεως μυρωδάτο-μυρωδάτο!!!
Υλικά για 2 μεγάλα καρβέλια-φρατζόλες
Εκτέλεση:
Καλή επιτυχία
Υλικά για 2 μεγάλα καρβέλια-φρατζόλες
- 1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 1 κύβο νωπή
- 1/2 κουτ.γλ.αλάτι
- 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
- 2 κουτ.γλ.δενδρολίβανο
- 3 κούπες γεμάτες χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Έπειτα αρχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το νερό ζυμώνοντας. Όταν ακόμα η ζύμη είναι νωπή ρίχνουμε, το αλάτι και το δενδρολίβανο.
- Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να μην κολλάει στα χέρια το ζυμάρι και να είναι λείο.
- Αφήνουμε το μπολ ξεσκέπαστο για 25' λεπτά να ξεκουραστεί.,
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ή 3 ίσα μέρη και πλάθουμε καρβέλια ή φρατζόλες. Τοποθετούμε σε ελαφρώς αλευρωμένο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους.
- Μετά απ' αυτό το διάστημα σκεπάζουμε το ταψί με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει αρκετά.
- Ξεσκεπάζουμε, χαράζουμε απλά την επιφάνειά κάθε ζύμης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 30'-45' λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν!!!!
Καλή επιτυχία
:) :)
ΑπάντησηΔιαγραφή