Σπαγγέτι τρικολόρε με λευκή σάλτσα 4 τυριών!!!
Υλικά:
- 1 πακέτο σπαγγέτι τρικολόρε
- 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
- 1 κουτ.γλ. βούτυρο
- 1 φλιτζ.τσ. παρμεζάνα
- 1/2 φλιτζ.τσ. θρυμματισμένο ροκφόρ
- 1 φλιτζ.τσ. ρεγκάτο
- 1/2 φλιτζ.τσ. κεφαλοτύρι
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- φρεσκοτριμμένο μείγμα μυρωδικών
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις κρέμες γάλακτος να πάρουν μια βράση κι έπειτα προσθέτουμε και το βούτυρο να λιώσει. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το ροκφόρ ταράζοντας συνέχεια ώσπου να ενσωματωθεί και να "σπάσει" λίγο το χρώμα τις σάλτσας.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την παρμεζάνα, το κεφαλοτύρι και τέλος το ρεγκάτο ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή θερμοκρασία. Τελευταίο ρίχνουμε τον μαϊντανό.
- Αφού λιώσουν τα τυριά και γίνει σχεδόν λεία η σάλτσα και ελαφρώς πηχτή αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα περνάμε από κρύο νερό για να ξεπλυθούν και να σταματήσει ο βρασμός τους και τα σερβίρουμε με τη λευκή σάλτσα!!! Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε λίγο από το τρίμμα!!!
Καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας