Γεμιστά σνίτσελ, με κίτρινη σάλτσα (Θεϊκά)
Υλικά:
- 5 σνίτσελ κοτόπουλου, πανέ
- 10 φέτες τυρί γκούντα
- 10 φέτες πάριζα
- λίγη μαργαρίνη
- φρεσκοτριμμένο μείγμα μυρωδικών (δενδρολίβανο, κόλιαντρο, θυμάρι κλπ)
- ελαιόλαδο
Για τη λευκή σάλτσα
- 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος πλήρης ή light
- 2 κουτ.σ. μουστάρδα
- αλάτι-πιπέρι
- φρεσκοτριμμένο μείγμα μυρωδικών (δενδρολίβανο, κόλιαντρο, θυμάρι κλπ)
Συνοδευτική γαρνιτούρα
- Πιλάφι με ρύζι τύπου Αμερικής/barboiled/blue bonnet
Εκτέλεση:
- Ανοίγουμε καλά με τα χέρια μας τα σνίτσελ και τα κόβουμε σε δύο πλατιά κομμάτια. Αλείφουμε ελαφρώς τη μία τους πλευρά με λίγη μαργαρίνη. Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι 1 φέτα τυρί και 1 πάριζα και κλείνουμε καλά, ενώνοντας μεταξύ τους τις άκρες του σνίτσελ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρέξ και τοποθετούμε τα γεμισμένα σνίτσελ σφιχτά το ένα με το άλλο. Περνάμε ελαφρώς από πάνω τους με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων μέχρι να ροδίσουν. Ενδιάμεσα, γυρίζουμε τα σνίτσελ και από την άλλη τους πλευρά.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή θερμοκρασία. Έπειτα προσθέτουμε την μουστάρδα και τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Αφήνουμε να πάρουν άλλη μια βράση και αποσύρουμε απ' τη φωτιά.
- Ετοιμάζουμε και το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Σερβίρουμε τα σνίτσελ, περιχύνοντας από πάνω τους με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με το πιλάφι μας. Εάν μας αρέσει, πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη γραβιέρα.
Καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας