Βελούδινο παγωτό κακάο (πανεύκολο)
Υπέροχο, πεντανόστιμο, πανεύκολο παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και δεν κάνει κρυστάλλους! ! !
Εκτέλεση:
Το παγωτάκι αυτό φτιάχνεται ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ !!!
Υλικά (για περίπου 1.5 λίτρο)
1 γάλα εβαπορέ πλήρες κρύο
1 κονσέρβα φυτική σαντυγί κρύα
1 ζαχαρούχο γάλα
1/3 κούπας γάλα φρέσκο
5 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
1 κάψουλα βανίλια
1 σακουλάκι κουβερτούρα σε δάκρυα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη φυτική σαντυγί για 6-7 λεπτά ώσπου να διογκωθεί και να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε τα γάλατα και συνεχίζουμε στη μέτρια ταχύτητα το χτύπημα για 4 λεπτά.
- Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το κακάο και χτυπάμε λίγο ακόμα έως ότου ενσωματωθούν καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε πλαστικό τάπερ ή μεταλλικό σκεύος παγωτού και το παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Μετά από 4 ώρες ρίχνουμε και τις σταγόνες και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι.
- Ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη.
Το παγωτάκι αυτό φτιάχνεται ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας