Παγωτό βανίλια-ροδάκινο με σιρόπι περγαμόντο! ! !
Σήμερα έχει γιορτή η καλή μου θεία, η Όλγα...
Κατόπιν δικής της επιθυμίας της ετοίμασα ένα νοστιμότατο και εύκολο παγωτό για να κεράσει απόψε τους φίλους της...
Χρόνια σου πολλά θεία!!!
Ιδού:
(για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να σας το παρουσιάσω σε μπολ, παρ' όλα αυτά δοκίμασα από μια άκρη και πραγματικά είναι πολύ πετυχημένο...!)
Υλικά για περίπου 2 λίτρα:
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 400 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 3 μικρά ροδάκινα ώριμα
- 2 κάψουλες άρωμα βανίλια
- 1 κουτ.σ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού περγαμόντο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γάλα στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά.
- Πολτοποιούμε τη σάρκα από τα δύο ροδάκινα και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο μείγμα μαζί με τις βανίλιες.
- Κόβουμε το τρίτο ροδάκινο σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε κι αυτά απαλά μέσα στο μείγμα να πάνε παντού.
- Τέλος εάν θέλουμε κι έχουμε στη διάθεσή μας σιρόπι από γλυκό κουταλιού περγαμόντο, περιχύνουμε και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
- Αδειάζουμε μέσα σε πλαστικό ή μεταλλικό σκεύος και παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Μετά από 2 ώρες ξαναχτυπάμε με το μίξερ και και συνεχίζουμε την ψύξη για τουλάχιστον 4 ώρες ακόμα πριν το σερβίρισμα.
- Το παγωτό αυτό μπορεί να ετοιμαστεί και σε παγωτομηχανή για ακόμη ταχύτερα αποτελέσματα!!!
Δοκιμάστε το!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας