Κερασόπιτα ! ! !
Πολύ ζουμερό και νοστιμότατο γλυκό!!! Οφείλω να ομολογήσω ότι στην τύχη τo έφτιαξα, αλλά το αποτέλεσμα με ικανοποίησε πολύ!!!
Ορίστε λοιπόν η εκδοχή μου:
Υλικά:
3 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
χυμός από 1 πορτοκάλι
1/2 ποτήρι γάλα
2 κάψουλες βανίλια
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη
1 κούπα φαρίνα κόκκινη
Για το πασπάλισμα:
λίγη κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κεράσια, τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά τα κουκούτσια τους προσέχοντας να μην διαλυθεί η σάρκα.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το χυμό, το γάλα, τις βανίλιες, το ξύσμα και την κανέλα να ενωθούν.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτός χυλός.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος.
Σκορπάμε μερικά κεράσια και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.Κρατάμε μερικά κατά μέρος..
Στολίζουμε την επιφάνεια του χυλού με τα κεράσια που έχουμε κρατήσει χωρίς να μπουν τελείως μέσα στο μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180'΄βαθμούς για 1/ 2 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει η πίτα μας.
Πασπαλίζουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Σερβίρουμε ιδανικά με παγωτό βανίλια!!!
Καλή επιτυχία :)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας