Πίτα της Καισαρείας (παστουρμαδόπιτα) ! ! !
Η αγαπημένη πίτα του μπαμπά μου.....
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (χρησιμοποίησα φρέσκο)
- 12 πολύ λεπτές φέτες παστουρμά
- 350 γρ. κασέρι τριμμένο
- 1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
- 1 κουτ.γλ. κοφτό κύμινο
- ελαιόλαδο
- σουσάμι/μαυροκούκι
Εκτέλεση:
- Σε ένα ταψί ή πυρέξ στρώνουμε τα μισά φύλλα παστουρμά αφού τα αλείψουμε ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε παντού το τριμμένο τυρί και απλώνουμε και τις φέτες του παστουρμά τη μία δίπλα στην άλλη.
- Ακριβώς πάνω από τον παστουρμά απλώνουμε και τις ροδέλες ντομάτας. Πασπαλίζουμε το κύμινο να πάει παντού.
- Κατά τον ίδιο τρόπο, πασπαλίζουμε και το υπόλοιπο τυρί σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
- Τέλος, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι ελαφρώς λαδωμένα ενδιάμεσα.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι ή το μαυροκούκι και ψήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδίσει!!!
Σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας