Αρακάς λαδερός με πατάτες ! ! !
Υλικά:
- 1 σακούλα αρακάς ξεπλυμένος
- 4 πατάτες κομμένες σε χοντρούς κύβους
- 3 κουτ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κουτ.γλ. κανέλα
- 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να καραμελώσουν.
- Ρίχνουμε τον αρακά και το καρότο να σοταριστούν ελαφρώς. Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι πάνω, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα καρυκεύματα και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά.
- Κουνάμε ανά διαστήματα την κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα. Διορθώνουμε εάν χρειαστεί τα καρυκεύματα.
- Μόλις δέσει η σάλτσα μας και το φαγητό μας μείνει με το λάδι του, τότε είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!
Η φέτα...παραδίπλα είναι απαραίτητη!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας