Αρακάς λαδερός με πατάτες ! ! !





Υλικά:
  • 1 σακούλα αρακάς ξεπλυμένος
  • 4 πατάτες κομμένες σε χοντρούς κύβους
  • 3 κουτ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να καραμελώσουν.
  2. Ρίχνουμε τον αρακά και το καρότο να σοταριστούν ελαφρώς. Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι πάνω, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα καρυκεύματα και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά.
  4. Κουνάμε ανά διαστήματα την κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα. Διορθώνουμε εάν χρειαστεί τα καρυκεύματα.
  5. Μόλις δέσει η σάλτσα μας και το φαγητό μας μείνει με το λάδι του, τότε είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!

Η φέτα...παραδίπλα είναι απαραίτητη!!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις