Κανελόνια με κιμά!!!!!!!!

Φανταστικό φαγάκι!!!!!!

Υλικά:
  • 1 πακέτο κανελόνια (24 τμχ)
  • 400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 κουτί ντοματοχυμός
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1-2 κόκκους μπαχάρι
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα
  • 1 κοφτό κουτ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
  • 1 κουτί ντοματοχυμός
  • νερό
  • 1 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • αλάτι-πιπέρι
  • τυρί γκούντα/ ρεγκάτο τριμμένο
  • γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση:
  1. Σε καυτό ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο να καραμελώσουν. Ρίχνουμε τον κιμά να σοταριστεί καλά και να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  2. Προσθέτουμε το χυμό,  καρυκεύματα και συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε τη γέμιση του κιμά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει και να φύγουν τα υγρά.
  3. Μόλις ετοιμαστεί η γέμιση αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να χλιαρύνει.
  4. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια με προσοχή. Τοποθετούμε  στο ταψί σφιχτά μεταξύ τους.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας διορθώνοντας εάν κρίνουμε απαραίτητο τ καρυκεύματα. Περιχύνουμε με την κρύα αυτή σάλτσα τα κανελόνια. Επειδή θα πρέπει η ποσότητα των υγρών να είναι τόση ώστε να φτάνει μέχρι το ύψος των ζυμαρικών, αναλόγως προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
  6. Ραντίζουμε επιφανειακά με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε στις αντιστάσεις του φούρνου στους 180' βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου.
  7. Εάν αντιληφθούμε ότι τα ζυμαρικά δεν έχουν ακόμη ψηθεί καλά, συμπληρώνουμε ξανά με νερό.
  8. Λίγο πριν το τέλος του ψησίματος, πασπαλίζουμε με τα τυριά και συνεχίζουμε το ψήσιμό με ξεσκέπαστο ταψί μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν!
  9. Σερβίρουμε τα κανελόνια μας ζεστά!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις