Μελιτζάνες "γόνδολες" ! ! !
Υλικά:
- 5 μεγάλες μελιτζάνες
- 1 κουτάκι κονκασέ σε χυμό
- 1 ποτήρι ντοματοχυμός
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 κούπα τυρί κίτρινο τριμμένο
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
- ζάχαρη
- αλάτι-πιπέρι
- ρίγανη
- κανέλα
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες μακρόστενες, τις βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί, τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και της ψήνουμε για 15' λεπτά μόνες τους στο φούρνο.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κονκασέ μαζί με το ντοματοχυμό, 1/2 κουτ.γλ. κανέλα, αλάτι-πιπέρι, 1 κουτ.γλ. ζάχαρη, 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο και 1 1/2 φλιτζ. νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
- Βγάζουμε τις μελιτζάνες απ' το φούρνο, απλώνουμε μια στρώση στο ταψί, περιχύνουμε με τη μισή δόση σάλτσας που ετοιμάσαμε, 1 χούφτα φέτα θρυμματισμένη, τις ροδέλες ντομάτας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, λίγο μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε στρώνοντας από πάνω τις υπόλοιπες μελιτζάνες, την υπόλοιπη σάλτσα, 1 χούφτα ακόμη φέτα, λίγο μαϊντανό, ρίγανη και το κίτρινο τυρί. Τέλος ραντίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180΄βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-30 λεπτά!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας