Τούρτα φρούτων με κακάο ! ! !
Υλικά:
- * 3 παντεσπάνι σοκολάτας
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
- 5 γεμάτες κουτ.σ. κακάο άγλυκο
- 1 συσκευασία κομπόστα ανάμεικτων φρούτων
Για το σιρόπι:
- 5 κουτ.σ. σιρόπι κομπόστας
- 3 κουτ.σ. ουίσκι
Για τη γαρνιτούρα:
- πουράκια σοκολάτας
- 1 πορτοκάλι ανοιγμένο σε φέτες
- φλούδες πορτοκαλιού
- τρούφα σοκολάτας γάλακτος
- *Η συνταγή για σπιτικό παντεσπάνι σοκολάτας βρίσκεται σε αυτή την ανάρτηση:http://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2012/01/blog-post_21.html
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το σιρόπι κομπόστας μαζί με το ουίσκι και εμποτίζουμε τα παντεσπάνι.
- Χτυπάμε με το μίξερ την σαντιγί για 4-5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο μέχρι να γίνει σοκολατένια η κρέμα.
- Απλώνουμε το 1/2της κρέμας στο πρώτο παντεσπάνι, σκορπάμε 2 χούφτες φρούτων κομπόστας, σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και στο πλάι.
- Καλύπτουμε περιμετρικά και λοξά τα πουράκια σοκολάτας που πρώτα έχουμε σπάσει στη μέση.
- Πασπαλίζουμε με τρούφα την επιφάνεια της τούρτας και στολίζουμε με κομπόστα φρούτων και το φρέσκο πορτοκάλι.
- Στο κέντρο διακοσμούμε με τις φλούδες πορτοκαλιού.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες πριν την σερβίρουμε! ! !
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας