Γιαουρτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο....!





Υλικά:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 1 1/2 κούπα φαρίνα κόκκινη
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ.σ. γάλα
  • 1 ποτήρι τριμμένη γραβιέρα
  • 1 1/2 ποτήρι φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 ποτήρι γκούντα τριμμένο
  • 1 κουτ.σ. κοφτή δυόσμος ξερός
  • αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μαζί με το γάλα και προσθέτουμε όλα μαζί τα τυριά, το γιαούρτι και το βούτυρο.Ανακατεύουμε με το χέρι.
  2. Ρίχνουμε το δυόσμο και το αλατοπίπερο και σιγά σιγά στο αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα ούτε πολύ νερουλό, ούτε και πολύ σφιχτό. Εάν μας βγει σφιχτό προσθέτουμε ακόμη 1 χτυπημένο αυγό ή  4 κουτ.σ. γάλα.
  3. Βουτυρώνουμε καλά ένα πιρέξ ή ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄ βαθμούς στις αντιστάσεις για 3/4 της ώρας μέχρι να σταθεί το μείγμα μας και να ροδίσει!
  5. Σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα!!!

  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις