Γιαουρτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο....!
Υλικά:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
- 1 1/2 κούπα φαρίνα κόκκινη
- 4 αυγά
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουτ.σ. γάλα
- 1 ποτήρι τριμμένη γραβιέρα
- 1 1/2 ποτήρι φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 ποτήρι γκούντα τριμμένο
- 1 κουτ.σ. κοφτή δυόσμος ξερός
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μαζί με το γάλα και προσθέτουμε όλα μαζί τα τυριά, το γιαούρτι και το βούτυρο.Ανακατεύουμε με το χέρι.
- Ρίχνουμε το δυόσμο και το αλατοπίπερο και σιγά σιγά στο αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα ούτε πολύ νερουλό, ούτε και πολύ σφιχτό. Εάν μας βγει σφιχτό προσθέτουμε ακόμη 1 χτυπημένο αυγό ή 4 κουτ.σ. γάλα.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα πιρέξ ή ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄ βαθμούς στις αντιστάσεις για 3/4 της ώρας μέχρι να σταθεί το μείγμα μας και να ροδίσει!
- Σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας