Γουρουνόπουλο με πατάτες ! ! !
Υλικά:
- 3 κιλά γουρουνόπουλο (νεφράμι/μπούτι ή ανάμεικτα)
- 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες/baby
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 3 κουτ.σ.φυτίνη λιωμένη/βούτυρο λιωμένο
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 3/4 κλαράκια δενδρολίβανο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- ρίγανη
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το κρέας και αλείφουμε την επιφάνειά του με μια λεμονόκουπα.
- Αλατοπιπερώνουμε πάνω και κάτω και τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα.
- Ρίχνουμε τις πατάτες γύρω από το κρέας και ανακατεύουμε μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο με τα χέρια να πάει παντού ομοίως και με το χυμό λεμονιού.
- Περιχύνουμε το λιωμένο βούτυρο και το λάδι σε όλο το φαγητό και σκορπίζουμε και το δενδρολίβανο.
- Πασπαλίζουμε και τη ρίγανη.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 170' βαθμούς για 2 ώρες περίπου (ενδέχεται να χρειαστεί και λίγο περισσότερο αναλόγως το φούρνο).
- Ελέγχουμε ανά διαστήματα και συλλέγουμε όσο μπορούμε από το ζουμί που θα βγάζει. Περιχύνουμε με αυτό το κρέας για να κάνει ωραία κρούστα!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας