Multi-chocolate cookies ! ! !





...κοινώς μπισκότα βουτύρου με διάφορες σοκολάτες και αρωματικά ! ! !


Υλικά:
  • 150 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1.2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 2 κρόκοι αυτών
  • 2 πλακίτσες σοκολάτα κουβερτούρα θρυμματισμένη
  • 2 πλακίτσες λευκή σοκολάτα -//-
  • 2 πλακίτσες σοκολάτα γεμιστή με γάλα -//-
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και τους κρόκους.

  • Ανακατεύουμε όλες μαζί τις σοκολάτες σε ένα μπολάκι και τις ρίχνουμε κι αυτές.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αναμειγνύουμε με τη σόδα και το αλάτι και το ρίχνουμε κι αυτό σιγά σιγά στο μείγμα  μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.
  • Αρχίζουμε ζύμωμα με το χέρι μέχρι να γίνει το ζυμάρι ελαστικό, τοποθετούμε σε μια λεκάνη σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα ή σελοφάν και το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου  1 1/2 με 2 ώρες να κρυώσει.
  • Μετά από αυτό το διάστημα αλευρώνουμε μια επιφάνεια καθαρή και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος περίπου 5 χιλ.
  • Κόβουμε με κουπ-πατ ή στρογγυλό ποτήρι τα μπισκότα μας, τα τοποθετούμε χαλαρά μεταξύ τους σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 1/4 της ώρας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180' βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες τους.
  • Σημ.:Για έξτρα γεύση πριν τα βάλουμε για ψήσιμο τα πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα!

    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις