...κοινώς μπισκότα βουτύρου με διάφορες σοκολάτες και αρωματικά ! ! !
Υλικά:
150 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κάψουλα βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1.2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
2 κρόκοι αυτών
2 πλακίτσες σοκολάτα κουβερτούρα θρυμματισμένη
2 πλακίτσες λευκή σοκολάτα -//-
2 πλακίτσες σοκολάτα γεμιστή με γάλα -//-
ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα και τους κρόκους.
Ανακατεύουμε όλες μαζί τις σοκολάτες σε ένα μπολάκι και τις ρίχνουμε κι αυτές.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αναμειγνύουμε με τη σόδα και το αλάτι και το ρίχνουμε κι αυτό σιγά σιγά στο μείγμα μέχρι να αρχίσει να σφίγγει.
Αρχίζουμε ζύμωμα με το χέρι μέχρι να γίνει το ζυμάρι ελαστικό, τοποθετούμε σε μια λεκάνη σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα ή σελοφάν και το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 1 1/2 με 2 ώρες να κρυώσει.
Μετά από αυτό το διάστημα αλευρώνουμε μια επιφάνεια καθαρή και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος περίπου 5 χιλ.
Κόβουμε με κουπ-πατ ή στρογγυλό ποτήρι τα μπισκότα μας, τα τοποθετούμε χαλαρά μεταξύ τους σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 1/4 της ώρας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180' βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες τους.
Σημ.:Για έξτρα γεύση πριν τα βάλουμε για ψήσιμο τα πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας