Γιορτινά μπισκότα ! ! !
....γευστικά, τραγανά, μυρωδάτα και άκρως απολαυστικά!!!
Μπισκοτάκια...ένα βήμα πριν γίνουν κουραμπιέδες!!!
Υλικά για 25 κομμάτια
125 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου τεμαχισμένο
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
2 περίπου κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτο κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 κάψουλα βανίλια
Για το πασπάλισμα/επικάλυψη
άχνη ζάχαρη
70 γρ. μαύρη κουβερτούρα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
2 περίπου κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 γεμάτο κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 κάψουλα βανίλια
Για το πασπάλισμα/επικάλυψη
άχνη ζάχαρη
70 γρ. μαύρη κουβερτούρα
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει κι έπειτα ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τον κρόκο, τη βανίλια, το χυμό, το ξύσμα και το μπέικιν.
- Μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει ωραία και μαλακή ζύμη.
- Τη βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μια πετσέτα ή μεμβράνη για 30' λεπτά να σφίξει.
- Τη βγάζουμε, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε πάχος περίπου 5 χιλ. και φτιάχνουμε στρογγυλά μπισκότα με τη βοήθεια ενός ποτηριού ή σχέδια με κουπ-πατ.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και τα τοποθετούμε με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170' βαθμούς στον αέρα μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα αλλά όχι να ξεροψήνονται.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας