Κιμαδόπιτα


Είναι πανεύκολη και απλούστατη!!!



Υλικά:
1 πακέτο ψαχνιώτικα φύλλα κρούστας
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλιτζ.τσ. ντοματοχυμός
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (το ένα αλεσμένο και το άλλο ψιλοκομμένο)
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2 πρέζες κανέλα σε σκόνη
1 γεμάτο κουτ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζ. τσ. gouda τριμμένο
λίγο νερό
ελαιόλαδο 
σουσάμι

Εκτέλεση:

  • Τσιγαρίζουμε το αλεσμένο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις γυαλίσει ρίχνουμε και τον κιμά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ασπρίσει.
  • Ρίχνουμε το ντοματοχυμό και όλα τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Συμπληρώνουμε με λίγο νερό (τουλάχιστον 1 φλιτζάνι), χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν ο κιμάς κρυώσει ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και το 1/3 της ποσότητας του τυριού να πάνε παντού.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα μισά φύλλα από κάτω λαδωμένα λίγο ενδιάμεσα.
  • Αδειάζουμε όλη τη γέμιση απλώνοντάς της όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Σκεπάζουμε με τα άλλα μισά φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα και στρίβουμε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν έξω απ΄το ταψί.
  • Χαράζουμε σε κομμάτια, λαδώνουμε πάλι λίγο την επιφάνεια της πίτας και σκορπίζουμε μπόλικο σουσαμάκι.
  • Ψήνουμε στο φούρνο  στον αέρα στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας!!!
  • Σερβίρεται χλιαρή !!!

Κάντε την οπωσδήποτε!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις